Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Šnorchlování v Makadi Bay: poznejte pestrobarevný podmořský život

Šnorchlování v Makadi Bay: poznejte pestrobarevný podmořský život
zdroj: Tisková zpráva

Někdo jezdí na dovolenou do Egypta za teplem, někdo obdivovat pyramidy a jiní zase prozkoumávat život pod hladinou. V Makadi Bay se vám s trochou štěstí podaří skloubit všechno dohromady.

Makadi Bay najdete asi 30 kilometrů jižně od Hurghady. V rámci této oblasti jde rozhodně o nejlepší místo na šnorchlování, zejména v jižní části. Zatímco bezprostřední okolí Hurghady oplývá hlavně písečnými plážemi se snadným vstupem do vody, na jihu Makadi Bay najdete i parádní korálové útesy. Místo je proto ideální pro ty, co chtějí zkombinovat klasickou dovolenou na pláži s poznáváním podmořského života.

I pokud vás potápění nikdy nelákalo, právě tady mu možná přijdete na chuť. Skvělé podmínky jsou tu celoročně a obdivovat můžete pestrobarevné rybky, malé mořské koníky a krevetky, ale také želvy, trnuchy a další pozoruhodné živočichy. Pokud zkrátka se šnorchlováním teprve začínáte, tady je skvělá možnost. Pamatujte ale na přírodu a chovejte se jako tichý pozorovatel, korály v žádném případě neulamujte, rybky nechytejte. V okolí útesu můžete využít služeb potápěčských škol, některé z nich disponují dokonce česky mluvícím instruktorem. Pokud si navíc chcete zaznamenat hodnoty svého fyzického výkonu při potápění, můžete si pořídit sportovní hodinky, které jsou voděodolné a na tyto aktivity přímo stvořené.

Makadi Bay nabízí všechny vymoženosti rušného letoviska, ale je o poznání klidnější než nedaleká Hurghada. Pokud ale toužíte po nočním životě, nakupování nebo adrenalinu ve všemožných aquaparcích, do Hurghady dojedete taxíkem nebo autem během pár desítek minut. A pokud si budete chtít jen užít relax na pláži, možností je tu nesčetně.

Táhne vás to k pyramidám? Využijte fakultativních výletů z vašeho hotelu. Doba jízdy do Gízy je sice 5 hodin, ale to je na rozlohu Egypta stále slušný čas. Výlety začínají zpravidla ještě před snídaní, takže kolem oběda už se budete kochat pohledem na poslední z původních sedmi divů světa.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,550 23,730
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma