Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 10°C Polojasno

Sex, večírky i noční koupání na fotkách! To vše nabízí nová výstava pražského Rudolfina

Sex, večírky i noční koupání na fotkách! To vše nabízí nová výstava pražského Rudolfina
Snímek z výstavy | zdroj: http://www.galerierudolfinum.cz

Fotíte rádi fotky spontánně? Nerozmýšlíte příliš dlouho nad kompozicí obrazu a prostě jen zmáčknete spoušť? Na tento druh fotek, tzv. momentky, se soustředí výstava s názvem Only The Good Ones: The Snapshot Aesthetic Revisited v pražské Galerii Rudolfinum, která bude k vidění až do 6. dubna.

Výstava momentek nebo chcete-li "snapshotů" zaujímá v historii fotografie své nezastupitelné místo. Často se totiž tyto fotografie stal předlohou pro umělecké fotografické koncepty. I když, jak můžete posoudit na výstavě, kouzlo okamžiku je zkrátka nenahraditelné.

Kurátor výstavy Michal Nanoru slibuje návštěvníkům opravdu jedinečnou podívanou. "Výstava vypráví dějiny snapshotové estetiky jako příběh provokativní deníkové intimity, poezie všedního dne a rychlého a chytlavého spodního proudu ulice, periodicky oživujících strnulou uměleckou a komerční praxi primitivní silou neuváženého gesta. Absurdita triviálního, sex, večírky, adolescentní úrazy, naivita, noční koupání, intenzivní teď, pokojové rostliny, život v médiích a skrze média: snapshot je rock’n‘roll fotografie."

Přijďte si udělat na fotografie vlastní názor. Galerie Rudolfinum je otevřená denně kromě pondělí od 10 hodin dopoledne až do 18. hodiny večerní (ve čtvrtek dokonce do 20 hodin).

Zdroje:
Redakce, http://www.galerierudolfinum.cz

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,300
USD 23,390 23,570
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma