Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Řecké ostrovy jsou dnes ještě přitažlivější a pohostinnější

Řecké ostrovy jsou dnes ještě přitažlivější a pohostinnější
zdroj: tisková zpráva

Poznat doopravdy Řecko - znamenalo by navštívit též na tři tisíce jeho ostrovů a ostrůvků. Tolik jich je v Egejském, Středozemním a Jónském moři. Těžké je vybrat i z těch, kam se dá běžně jezdit, např. s pohodlím servisu největší cestovní kanceláře Exim Tours.

I pro letošní letní sezónu sem připravila zájezdy pro více než 25 tisíc klientů. Složitá společenská a ekonomická situace se kvality služeb na ostrovech nedotkla. Naopak, jak nedávno vzkázal např. předseda Asociace cestovního ruchu na Krétě Theodoros Milonakis - "všichni zaměstnanci cestovních kanceláří i hotelů se ještě více snaží, aby své pro hosty v tomto nelehkém roce připravili dovolenou plnou pohody a řecké pohostinnosti.“ Potvrzuje to i výkonná ředitelka CK Exim Tours Romana Slížková: “Od klientů, kteří se vrací, máme pozitivní reference – pohoda, klid, čisté pláže, příjemní a ochotní Řekové."

Nejoblíbenější zájezdy Eximu míří na ostrovy Korfu, Rhodos, Krétu, Zakynthos, Kos, Lefkádu a Samos. Každý z nich je čímsi kouzelnější  a má svá „nej“. „Smaragdový ostrov“ Korfu si oblíbila i rakouská císařovna Sissi, stálezelený Hippokratův Kos nabízí nečekaně i léčivé termální prameny a okolí Lefkády sousedí rodina Onassise. Na ostrově Rhodos s nejmírnějším klimatem je moře v létě teplé 25° C i výš. Vína ze Samosu v Egejském moři, 2 km od Turecka, rodiště Pythagora, se pijí jako mešní vína ve Vatikánu. Jen na Zakynthosu můžete se štěstím pozorovat vzácné středomořské želvy Carety obecné. Kréta - největší a nejjižnější řecký ostrov ve Středozemním moři - kolébka evropské civilizace, i samotného boha Día, se pyšní  nejdelší soutěskou v Evropě Samaria i nejvýznamnější památkou vyspělé minojské civilizace v Knossu. Na řecké ostrovy se lidé vracejí od jara až do října i pro jejich nezapomenutelnou kuchyni – podle všeho nejzdravější ve Středomoří.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma