Dnes je sobota 24. července 2021., Svátek má Kristýna
Počasí dnes 14°C Polojasno

Recept: Zvěřinová paštika z kance

Recept: Zvěřinová paštika z kance
zdroj: tisková zpráva

Suroviny:
1 kg kančího masa
2 cibule
sůl
pepř
cognac
1,5 dl smetany 33%

Dozlatova orestujeme cibuli, přidáme nakrájené maso, promícháme, osolíme a opepříme. Pak zalijeme vodou, ale jen tak, aby maso lehce koukalo a dusíme pod pokličkou. Když je maso měkké (doba vaření je závislá na kvalitě masa) necháme mírně zchladnout a poté ho dvakrát umeleme. Pak přidáme kapku cognacu, promícháme a na závěr stěrkou vmícháme smetanu. Vložíme do připravené formy, kterou lehce vytřeme olejem a vyložíme potravinářskou folií, aby se nám paštika z formy lépe vyndavala. Pak necháme 6 hodin odležet v lednici a je hotovo. Autorem receptu je šéfkuchař restaurace Kaskáda v Rezidenci Liběchov.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: Exchange s.r.o.

EUR 25,640 25,720
USD 21,780 21,920
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma