Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Rebelka Avril Lavigne

Rebelka Avril Lavigne
zdroj: tisková zpráva

"Zábava je v tom být současně ostrá a ženská," říká modla dnešní mládeže a držitelka ceny Grammy.

Když jako malá začala zpívat v kostelním sboru, nebylo pochyb, že má Avril neobyčejný talent. Již v deseti letech vyhrála konkurz pro mladé muzikanty a o dva roky později složila svou první píseň.  V patnácti letech se Avril rozhodla odjet do New Yorku a rozjet svou pěveckou kariéru. Na svou šanci nečekala dlouho. Hned zpočátku si ji všiml hledač talentů L.A. Reid. Tomu však zbyly oči pro pláč a jeho vize udělat z Avril sladkou princeznu popu, která by nosila sexy šatičky a botičky se ztratila v nenávratnu. Avril hrdě prohlásila„Raději budu prodávat hamburgery, než abych nosila ty hrozný hadry. Taková já prostě nejsem!”

Už v té době bylo všem jasné, že Avril nebude typickou mladou popovou princeznou, ale bude přesný opak  Britney Spears.  Avril nechtěla být pouhou loutkou, ale snila o tom být opravdovou umělkyní, která je spojena s tvořením písní, jež zpívá. Proto se rozhodla zkusit štěstí jinde a odjela na západní pobřeží do Los Angeles. Zde se spojila s vydavatelstvím Nettwerk Managementem a producentem/skladatelem Cliffem Magnessem, který jí nechal zcela volnou ruku.

Netrvalo dlouho a na světě bylo její první album nesoucí název Let´s go! Celý svět teď znal Avril Lavigne, i to jak je život „So, Complicated!“ Právě tímto albem nastal zlom. Zrodila se nejen nová hvězda, ale i nový trend. Dívky už nechtěly být roztomilé a hodné „bárbínky”, ale chtěly být po vzoru Avril sebevědomé rebelky, které rozhodně mají světu co říct. V té době se stala Avril novou ikonou. Všechny dívky chtěly být jako ona, chovat se jako ona a vypadat jako ona.

V současné době se Avril Lavigne (nar. 1984) spíše věnuje své rodině, ale na své fanoušky rozhodně nezanevřela. Vytvořila pro ně svou vlastní módní kolekci - Abbey Dawn a v letošním roce představila svůj první parfém Black Star. Black Star je vůně plná energie, rebelsky ostrá a zároveň ženská. Inspirací k návrhu krabičky byl design náramků a opasků s typickým punkovým kováním. Dárek v tomto stylu najdete na samotném flakonu, takže spolu s vůní získáte originální prstýnek nebo přívěšek na krk. Jak sama Avril říká: „Vytváření obalu a lahvičky pro Black Star bylo pro mě velmi vzrušující. Opravdu miluju kombinaci růžové a černé a doplňků jako jsou hvězdy a hroty. A právě toto můžete vidět na lahvičce mé vůně. Prstýnek s hroty na lahvičce je vlastně prsten, který můžete nosit na ruce nebo si ho dát na řetízek. Obal byl inspirován náhrdelníky s hroty a páskem.”

Víte, že...

.... jednu z písní Avril Lavigne (Complicated) zpívala v SUPERSTAR finalistka Dominika Stará?
.... se Avril Lavigne objevila na začátku své kariéry v oblíbeném seriálu Sabrina the teenage witch?
.... fotila pro slavné časopisy (např. Maxim)?

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,280
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma