Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 0°C Polojasno

Dárkové sedmero pro netradiční dárky z masných výrobků

Dárkové sedmero pro netradiční dárky z masných výrobků
zdroj: tisková zpráva

Od určitého věku platí, že nejlepší dárek je ten, který můžete vypít nebo sníst...

  1. Při výběru vhodného gurmánského dárku je třeba se nejprve zamyslet, do jaké věkové kategorie obdarovaný spadá. Jedna uzenina je vhodná pro rodiče, jiná pro prarodiče, někteří z přátel preferují spíše masové dobroty, jiní si potrpí na sladké.

  2. Určitě je třeba zjistit, jaký masný výrobek sám dotyčný preferuje. Každý máme jinou chuť a tak někdo si raději dá jemnou dušenou šunku, druhý zase pikantně kořeněné klobásky.

  3. Ačkoliv se jedná o přípravu netradičního masného dárku, byla by určitě chyba opomenout i jiné potraviny, se kterými se dají uzeniny kombinovat. Chuťově i barevně se skvěle hodí zelenina, a to jak kořenová (například ředkvička) tak i listová (svěží saláty). Samozřejmostí je nevšední pečivo s atraktivním vzhledem.

  4. V dárkovém balení pro rodiče středního věku by určitě nemělo chybět hned několik různých, chuťově pestrých a kvalitních uzenin. K nim se hodí příloha ve formě nakládaných oliv či pikantních papriček a láhev dobrého vína.

  5. Při přípravě balíčku pro seniory bychom měli volit obecně spíše měkčí uzeniny. To samé platí i pro výběr čerstvého pečiva a dalších eventuálních příloh. Celkový dojem dárkového koše zvedne také hezky zabalený balíček s vánočním cukrovím.

  6.  Při aranžování dárkového koše popusťte uzdu své fantazii a barevně celý set slaďte. Samotný koš můžete ozdobit třeba mašlí, dekorací ze suché slámy, květinou či vánočním motivem. Aranžovat můžete i samotné uzeniny. Například salám mnohem lépe vynikne překrojený dlouhý šikmým řezem.

  7. Malý dárek navíc udělá radost každému. Lístek do kina či divadla, na které se rodiče již delší dobu chystají, je určitě tím vhodným a originálním zpestřením, které ocení. Dědečka s babičkou zase určitě potěší hezké prostírání či něco, co vyrobily děti ve škole nebo doma ve volném čase a hlavně s láskou.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,340 23,520
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma