Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

První dítě v Evropě, které porodil muž: Němec dal život chlapečkovi!

První dítě v Evropě, které porodil muž: Němec dal život chlapečkovi!
Thomas Beatie | zdroj: dailymail.co.uk

Thomas Beatie už není jediným mužem na světě, který porodil dítě. Podle nejnovějších informací se o podobný kousek postaral i první Evropan se "změnou pohlaví", který přivedl svého potomka na svět v chudé části Berlína zvané Neukoellin, píše portál dailymail.co.uk.

Neznámý muž, který se narodil jako žena, dal život chlapečkovi za pomoci porodní asistentky ve svém domě. Učinil tak proto, že odmítl být uveden jako "matka" na nemocničních dokumentech.

Otec, který má stále rozmnožovací orgány ženy, podstoupil několikaletou hormonální terapii na "změnu pohlaví". Podrobnosti o dárci spermií nebo vztahu k němu nebyly zveřejněny, aby uchránili miminko před nechtěnou pozorností.

Oficiální dítě, které se narodilo 18. března, nemá matku, ale pouze otce. "Dotyčná osoba nechtěla být v rodném listě zapsána jako matka, ale jako otec a tato její požadavek byl splněn," uvedl mluvčí berlínské zprávy pro vnitřní záležitosti. Otec také požadoval, aby za žádných okolností nezveřejnili ani pohlaví dítěte, ale toto úřady zamítly a uvedly, že jde o chlapce.

V Evropě tak jde o první případ, kdy muž porodil dítě. V USA je však dobře známý příběh Thomase, který má již tři děti, ale momentálně neprožívá zrovna nejšťastnější chvíle, protože se snaží se svou manželkou rozvést. Informoval portál dailymail.co.uk.

Zdroje:
Redakce, dailymail.co.uk

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,280
USD 23,460 23,640
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma