Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 3°C Slabý déšť

Proč pečovat o pleť?

Proč pečovat o pleť?
Péče o pleť | zdroj: ThinkStock

Proč měly naše praprababičky hezčí pleť i bez kosmetiky?

Odpověď zní – neměly. Jen žily v době, kdy bylo životní prostředí čistší, potraviny kvalitnějšía životní tempo pomalejší. Navíc se vdaly do pětadvacítky, kdy ještě většina slečen vrásky nemá, pak už to řešit nemusely. Ani neřešily povislá prsa, když neexistovaly silikony, stejně tak je nezajímaly vrásky, když neexistovaly plastiky a Photoshop.

O pleť je třeba řádně pečovat.
O pleť je třeba řádně pečovat.

Dnes žijeme v době HD rozlišení, kultu věčného mládí a nedosažitelných vzorů ve formě modelek a hereček. Chtě nechtě, kdo chce vypadat upraveně, musí s nimi držet krok. Klacky pod nohy nám v tom ale hází zhoršené ovzduší, tvrdá voda, chemikálie v potravinách. Proto je nezbytně nutné pomáhat pleti v regeneraci pomocí vhodné kosmetiky.

Správná večerní péče

Čištění a odličování pleti večer je celkem snadno obhajitelné – není to jen pot a make-up, co se přes den usazuje na pleti, je to také nečistota z našich rukou, ovzduší atp. Večer bychom měli odlíčit oči a potom umýt pleť, a to hned nadvakrát – například micelární vodou a následněčisticím gelem nebo pleťovým čisticím olejem a potom mlékem (v zimě nebo u sušší, starší pleti).Tonikum a pleťové vody nás zbavují škodlivých čisticích složek, které obsahují odličovací přípravky. Také vyrovnávají pH pleti, která se nebude tolik vysušovat a mastit.

Večer se denního líčení důkladně zbavte.
Večer se denního líčení důkladně zbavte.

Před nanesením nočního krému bychom měli pleť ošetřit sérem, jelikož se krém následně lépe vstřebá. Večer je také ideální na nanášení pleťových masek. Ty by měly přijít na řadu po čištění jako další krok před použitím krémů.

Správná ranní péče

Ráno bychom měli pleť znovu vyčistit. Stačí jen jedno čištění, protože budeme očišťovat pleť jen od mazu a toxinů, které vyplavila na svůj povrch během noci. Po pleťové vodě či toniku následujehydratační sérum, které ideálně připraví pleť na přijetí denního krému. Ten by měl obsahovatUV filtr chránící pleť před vnějším prostředím. Make-up s UV faktorem nestačí, protože je třeba chránit i krk a dekolt.

Mýty a fakta

Přípravky, které používáme, nemusí být od jedné značky, spíše naopak, je lepší vybírat to nejlepší od různých značek. Věkové doporučení je pouze orientační, navíc je to dobrýkomerční tah z toho hlediska, že krémy označené jako „anti-age“ nebo „50+“ jsou výrazně dražší než jiné a stejně účinné krémy. Oční krémy v podstatě nejsou nutné, na oční okolí se dají použít zcela bez úhony běžné obličejové krémy nebo speciální osvěžující roll-ony.

Příklad ideální péče

Ráno: Čisticí gel/mléko + pleťová voda/tonikum + sérum + krém s UVA a UVB ochranou

Večer: Odlíčení očí a obličeje + čisticí gel/mléko + pleťová voda/tonikum + sérum + krém bez UV ochrany

Jednou až dvakrát týdně, ale není to nutné: Jemný peeling a maska.

AUTOR: Marie Michlová

Obrázek zdroj: StudentPoint.cz

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,500 23,680
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma