Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes -2°C Občasný déšť

Problematická pleť: Příklad pravidelné péče

Problematická pleť: Příklad pravidelné péče
zdroj: tisková zpráva

Radí Michal Zachar , vizážista ze sdružení i vizážistů a stylistů PEI.

RÁNO - Čištění pleti
Používejte PH vyrovnaný čisticí přípravek, ideální je olej. Vmasírujte do vlhké pleti a řádně opláchněte teplou vodou. Při posledním opláchnutí použijte vodu studenou.

Posilování - tónování pleti
Namočte vatu do roztoku jablečného octa a filtrované vody. 1 lžíce octa na hrnek vody. Posilování (tónování) póry nezavírá, ale přivádí krev pod povrch pokožky a činí kůži napnutější.

Ochrana a výživa pleti
Používejte ochranný denní zvlhčovací krém, případně, i léčivý podklad.

VEČER - Čištění pleti
Vezměte si kvalitní olej lisovaný za studena a čistými prsty vmasírujte malé množství do pleti. Masírujte dvě až tři minuty. Poté odstraňte jakékoliv přebytečné množství suchou vatou. Jiným kouskem vaty, který namočíte do teplé vody, znovu obličej pomalu a opatrně otupujte, tj. nikoliv stíráním setřete, ale pomalými skokovými pohyby se dotýkejte pokožky (nepoužívejte ubrousky, obsahují hrubé části dřeně a ty mohou pokožku poškrábat).

Posílení – tónování pleti
Omyjte obličej studenou vodou a osušte vždy čistým ručníkem.

Ochrana a výživa pleti
Vyberte si zvlhčující krém na váš typ pleti a vetřete malé množství po celém obličeji. Oblast očí a krku vyžaduje zvláštní péči.

Speciální doporučení
Mějte s sebou v jakémkoliv rozprašovači studenou vodu (nebo si pořiďte speciální minerální vodu) a občas si jí přestříkejte obličej. Pokožka bude více hydratovaná a dobré typy make-upu ji propouštějí.

Náš tip:  Make-up SuperStay 24 jako jediný využívá technologii Micro-Flex, která se přizpůsobuje pleti, kryje nedokonalosti, přitom ale nepůsobí nepřirozeně. Použité barevné pigmenty si zachovávají věrnou barevnost. SuperStay 24 je make-up nejvíce odolný proti každodenní agresi – nebledne, nevrásní se, nevysušuje. Odolává pohybu a dokonce i dotyku.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma