Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 3°C Polojasno

Práce za počítačem dokáže vaše oči pěkně unavit. Zatočte rychle s pálením, bolením, zarudnutím či slzením očí pomocí přírody!

Práce za počítačem dokáže vaše oči pěkně unavit. Zatočte rychle s pálením, bolením, zarudnutím či slzením očí pomocí přírody!
zdroj: tisková zpráva

Věděli jste, že únava očí z práce má i svůj odborný název? Říká se jí syndrom kancelářského oka a projevuje se pálením, svěděním nebo zarudnutím očí. Kde hledat pomoc ve chvíli, kdy na sobě některé z příznaků začneme pozorovat?

Práce u počítače spojená s několikahodinovým pohledem do monitoru nebo obrazovky smartphonu je dnes součástí mnoha životů. Je ale dokázáno, že ve chvíli, kdy sedíme u monitoru a soustředíme se na práci, zapomínáme mrkat. Naše oko se nezvlhčuje tak, jako by tomu bylo za normálních podmínek, slzný film není optimálně rozprostřen po celé jeho ploše, ke všemu se přidává ještě suchý vzduch v kancelářích, klimatizace nebo topení. Problémy na sebe ve většině případů nenechají dlouho čekat.

Pracovní prostředí bychom si tak měli udělat pro naše oči co nejpřátelštější. Existuje řada pouček a pokud se nám podaří dodržovat alespoň některé z nich, riziko problémů výrazně klesá. Patří mezi ně dostatečné větrání, případně krátké procházky na venkovním vzduchu, vhodné umístění monitoru (ne přímo v úrovni očí), dostatečná vzdálenost od monitoru a překvapivě taky čistá klávesnice. Nezřídka se totiž nečistoty, kterých si na klávesách ani nevšimneme, dostanou při promnutí přímo do našeho oka.

Pokud se objeví zarudnutí, podráždění očí, rychle pomohou očních kapky Similasan. Jsou ze Švýcarska a liší se od ostatních očních kapek tím, že jsou na přírodní bázi. Fungují rychle a díky přírodním složkám jsou nejen účinné, ale i bezpečné a to i pro dlouhodobé používání. Díky vyváženému pH, které je podobné přirozeným slzám, a kombinaci výtažků z léčivých bylin Routy vonné a Starčeku přímořského s nimi budou vaše oči jako v bavlnce.

Zajímá vás víc o příčinách únavy očí? Chcete se dozvědět, jak o ně vhodně pečovat a jaké kapky zvolit? Vše se dočtete v naší brožuře.

→ Stáhnout brožuru

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma