Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Pohodový rok 2010 s Tiscalačkou (6. týden)

Pohodový rok 2010 s Tiscalačkou (6. týden)
zdroj: tisková zpráva

Péče, kterou sobě věnujeme, se nám několikanásobně vrátí.

Chladné zimní dny a dlouhé večery přímo vybízejí k vytvoření voňavé domácí atmosféry, kterou docílíme pomocí aromalampy a éterických olejů.  Pokud opravdu chcete, aby éterické oleje fungovaly tak, jak mají, a abyste z nich měla skutečně pozitivní efekt, je důležité, abyste byla při jejich nákupu velice pečlivá. Na trhu je řada nejrůznějších „vonných olejů“, jejichž kvalita může být ve skutečnosti značně pochybná. Proto je dobré, abyste se spoléhala na renomované firmy a společnosti, které mají v teto oblasti přehled a zkušenosti. Čisté přírodní éterické oleje jsou sice dražší, ale můžete se spolehnout na jejich účinek. Jde přece o vaše zdraví. Vedle čistých přírodních olejů se totiž vyrábějí také oleje syntetické nebo se syntetické příměsi do olejů přidávají, aby jejich cena klesla. Cena syntetických vůni je mnohonásobně nižší než cena přírodních, ovšem jejich bioaktivita nulová a účinek nepředvídatelný. Řada syntetických vonných molekul nebyla nikdy testována z hlediska účinků na lidské zdraví a nachází se mezi nimi mnoho alergizujících látek. Pokud tedy nenakupujete kvalitní oleje, neobviňujte aromaterapii, že nefunguje! Volba je na vás. Jako žena a matka jistě chcete pro sebe i pro vaše dítě jen to nejlepší.

Co mám nejraději na zimě aromaterapeutka a lektorka baby masáží Blanka Stablerová?
Teplo krbu a pohled z okna na padající sníh, čistotu a krásu, která nám dává pocit, že je nám odpuštěno a začneme nanovo.  

Recept týdne
Čočka s mrkví v jogurtu:  Na osmaženou cibulku dáme čočku, vývar, krájená rajčata, česnek, skořici, hřebíček, pepř a vaříme 20 min, přidáme rýži s mrkví a celer a dalších 20min až vše změkne. Do hotového nalijeme jogurt, nebo kysanou smetanu anebo osmahnutou cibulku. "Je to  mňamka," říká Blanka Stablerová.

Astro novinky
V pondělí a úterý prochází Luna znamením Střelce. Naplánujte si svižnou procházku, protože Střelec pohyb nejen miluje, ale přímo potřebuje… Pokud chcete udělat něco pro pěkná stehna, promasírujte je kartáčem a potom ošetřete masážním olejem s kapkou esenciálního (jalovec, grapefruit, rozmarýn), případně speciálním krémem na celulitidu.  

Ve středu a ve čtvrtek je Měsíc v Kozorohu a stále ubývá. Využijte tuto příhodnou dobu k čištění pleti a depilaci. Chcete-li si udělat radost, kupte  si Gerániovou pleťovou vodu, která krásně regeneruje pleť, tonizuje a přináší pocit úlevy a odpočinku. Navíc ulevuje podle odborného serveru www.elinor.cz při napětí v období začínající menstruace u děvčat, při premenstruační a menstruační tenzi i v období přicházejícího klimakteria. Je výbornou prevencí gynekologických onemocnění.

Po zbytek týdne, tj. v pátek, v sobotu i v neděli bude Luna ve Vodnáři. Věnujte pozornost lýtkovým svalům. Využijte volné dny a objednejte se na masáž.  V neděli je navíc Novoluní, zkuste držet lehký půst, nic drastického, stačí si např. si udělat ovocný den. 

Tip na neděli, svátek sv. Valentýna
Oslavte letos svatého Valentýna společným nakupováním. Nemusí se jednat hned o vír v peněžence, ale i drobnost nebo maličkost potěší. Jednou za rok to přežije i ten nejzarytější odpůrce nákupů. A že je váš partner přesně takový?  Vylákejte jej do nákupní galerie Myslbek, kde se rozhodli zpříjemnit lidem tento svátek lásky nejen výzdobou, ale také malým dárkem.

Úkol na tento týden
Udělejte si radost a kupte si krásnou aromalampu nebo aspoň kvalitní vonnou svíčku.

Myslet na druhé
Stipendijní program značky Always, který byl spuštěn v loňském roce, pokračuje i letos. Opět tak nabízí možnost finanční podpory dvěma vybraným sociálně znevýhodněným studentům středních škol, kteří by si jinak studium na vysoké škole nemohli dovolit. Zájemci o Stipendium Always mají možnost přihlásit se na webových stránkách www.always.cz/stipendium, kde po vyplnění osobního profilu bude jejich žádost zařazena k posouzení. Na těchto stránkách také naleznou veškeré informace o projektu. Uzávěrka podání žádostí je 2. června 2010. Poté bude komise vybírat mezi došlými přihláškami a vítězná dvojice bude zveřejněna na začátku září. Hlavní kritéria, podle kterých budou studenti vybráni, jsou prospěch, studijní a sportovní úspěchy, talent i jejich sociální situace.

 

Předchozí článek

Topná sezona a naše zdraví

Následující článek

Astma

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,640 23,820
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma