Dnes je středa 8. května 2024.
Počasí dnes 17°C Oblačno

Po tomto krému se stane váš dezert delikatesou!

Po tomto krému se stane váš dezert delikatesou!
zdroj: Archiv

Dopřejte si super jednoduchou šlehačku a dortový krém z mascarpone. Z několika málo ingrediencí vykouzlíte nadýchanou směs na dorty, cupcaky nebo dezerty v pohárech.

  • Pouze 3 přísady.
  • Několik minut na přípravu.
  • Velmi všestranné použití.

 

Ingredience:

  • plná sklenice 30 % smetany - 300 g
  • 250 g mascarpone - klasický, menší balení
  • 3 vrchovaté lžíce jemného cukru nebo moučkového cukru
  • možné doplňky: smetana fix

 

Tipy a rady: Sýr mascarpone a 30 % smetanu uchovávejte v chladničce. Obě tyto složky musí být důkladně vychlazené.

 

Obrázek zdroj: Archiv

 

Postup:

1. Všechny ingredience vložte do vysoké misky a dejte je do lednice ztuhnout. Vyjměte mísu z lednice a ihned začněte šlehat smetanu. Začněte s mixérem na nižších otáčkách. Po chvíli otáčky zvyšte, až dosáhnou maximálního výkonu. Smetana by měla být hotová již po 2 minutách šlehání. Směs je dobře ušlehaná, když začne klást odpor lopatkám mixéru a po přiložení na prst si zachovává svou strukturu - neroztírá se ani se nepohybuje.

 

Obrázek zdroj: Archiv

 

2. Pokud chcete, aby váš krém po vychlazení v lednici ztuhl jako studený tvarohový koláč, jednoduše rozpusťte lžíci želatiny v 80 ml vroucí vody. Po rozmíchání a úplném vychladnutí želatinu opatrně vmíchejte do hotového krému. Jakmile je krém rychle promíchaný, nalijte ho například na dort (záleží na tom, k čemu krém používáte) a dejte do chladničky. Pokud chcete dort omítnout krémem, doporučuji do směsi přidat 1-2 sáčky smetany fix (nejlépe je nasypat prášek na začátku spolu s ostatními ingrediencemi).

 

Tipy a rady: Krém po vyšlehání skladujte přikrytý v chladničce. Krém uchovávaný v lednici vydrží čerstvý 3-4 dny. Před šleháním můžete do smetany přidat trochu potravinářského barviva. Získáte tak barevnou dortovou směs. Krém lze před konzumací nebo položením na dort/koláčky smíchat s ovocem, které nepouští šťávu (celé jahody, borůvky, plátky banánu). Krém lze tvarovat - vytlačovat z cukrářského sáčku.

 

Obrázek zdroj: Archiv

 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 8.5.2024 Exchange s.r.o.

EUR 24,910 25,030
USD 23,230 23,410
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma