Po tomto krému se stane váš dezert delikatesou!
Dopřejte si super jednoduchou šlehačku a dortový krém z mascarpone. Z několika málo ingrediencí vykouzlíte nadýchanou směs na dorty, cupcaky nebo dezerty v pohárech.
- Pouze 3 přísady.
- Několik minut na přípravu.
- Velmi všestranné použití.
Ingredience:
- plná sklenice 30 % smetany - 300 g
- 250 g mascarpone - klasický, menší balení
- 3 vrchovaté lžíce jemného cukru nebo moučkového cukru
- možné doplňky: smetana fix
Tipy a rady: Sýr mascarpone a 30 % smetanu uchovávejte v chladničce. Obě tyto složky musí být důkladně vychlazené.
Postup:
1. Všechny ingredience vložte do vysoké misky a dejte je do lednice ztuhnout. Vyjměte mísu z lednice a ihned začněte šlehat smetanu. Začněte s mixérem na nižších otáčkách. Po chvíli otáčky zvyšte, až dosáhnou maximálního výkonu. Smetana by měla být hotová již po 2 minutách šlehání. Směs je dobře ušlehaná, když začne klást odpor lopatkám mixéru a po přiložení na prst si zachovává svou strukturu - neroztírá se ani se nepohybuje.
2. Pokud chcete, aby váš krém po vychlazení v lednici ztuhl jako studený tvarohový koláč, jednoduše rozpusťte lžíci želatiny v 80 ml vroucí vody. Po rozmíchání a úplném vychladnutí želatinu opatrně vmíchejte do hotového krému. Jakmile je krém rychle promíchaný, nalijte ho například na dort (záleží na tom, k čemu krém používáte) a dejte do chladničky. Pokud chcete dort omítnout krémem, doporučuji do směsi přidat 1-2 sáčky smetany fix (nejlépe je nasypat prášek na začátku spolu s ostatními ingrediencemi).
Tipy a rady: Krém po vyšlehání skladujte přikrytý v chladničce. Krém uchovávaný v lednici vydrží čerstvý 3-4 dny. Před šleháním můžete do smetany přidat trochu potravinářského barviva. Získáte tak barevnou dortovou směs. Krém lze před konzumací nebo položením na dort/koláčky smíchat s ovocem, které nepouští šťávu (celé jahody, borůvky, plátky banánu). Krém lze tvarovat - vytlačovat z cukrářského sáčku.
Kurzy
Finance
Kurzovní lístek: 23.11.2024 Exchange s.r.o.
EUR | 25,230 | 25,310 |
USD | 24,240 | 24,360 |