Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 0°C Polojasno

Penisové desatero I.

Penisové desatero I.
zdroj: tisková zpráva

Penis patří k chloubám mužského pokolení, pro některé zvlášť náruživé jedince je to dokonce nejdůležitější část těla. Ovšem ne každý o něj pečuje tak, jak se by se mělo - a má. Proto přinášíme „manuál“ na co možná nejlepší používání sestavený s pomocí sexuologa Mudr. Ivo Procházky.

 

1/ Penis omývejte teplou vodou, použití mýdla není vždy nezbytné. Nestahujte předkožku ve vaně, otevírá se tím ústí močové trubice, což umožňuje vniknutí nečistot. Pokud jde o pěnové přísady do koupele, buďte opatrní, některé mohou působit dráždivě, což vyvolává záněty.

2/ Masturbujte co nejčastěji, (i v případech, kdy máte pravidelný pohlavní styk) a to až do padesáti let - či déle. Orgán, který se nepoužívá, zakrňuje. Je navíc prokázáno, že výron semene snižuje riziko rakoviny prostaty. Některé studie z poslední doby - zatím spíš váhavě - připouští možnost, že „ruční masáž“ může v pubertálním věku (i později) prodloužit jeho délku - ovšem spíš jen nepatrně.

3/ Nestresujte se velikostí či tvarem přirození, jde o genetickou výbavu po otci, nelze to ovlivnit. Nevěřte zázračným prostředkům slibujícím, že se po jejich užívání  zvětší objem či délka. Navíc podle celosvětové studie urologů má průměrný penis ve ztopořeném stavu „jen“ 13 cm a v obvodu 12 cm. Tento údaj potvrzují i výrobci kondomů.

4/ Nezapomeňte, že psychika ovlivňuje erekci, a to při přepracování či depresích značně devastujícím způsobem! Nahrazení sexu pracovními aktivitami může přinést finanční zisk, na druhé straně sexuální pauza vede k poruše ztopoření a mnohdy i k částečné impotenci.

5/ Všímejte si sebemenších změn. Pokud se na něm náhle objeví (byť miniaturní) bradavice na nic nečekejte a uhánějte k urologovi, přesně tak mohou vypadat první příznaky rakoviny penisu! Častější ale bývají tzv. kondylomata – sexuálně přenosné bradavičky pohlavních orgánů. Nepanikařte kvůli tomu, že ho máte tmavší než zbytek těla, je to přirozené, kdo má snědší pleť, tam může být rozdíl ještě výraznější.

 

 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,520 23,700
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma