Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Pár snadných triků vylepší vaše bydlení a usnadní vám život

Pár snadných triků vylepší vaše bydlení a usnadní vám život
zdroj: Archi_Viz / Shutterstock.com

Všichni chceme bydlet pohodlně a bez starostí. Jenže ne vždy je všechno ideální a často nás trápí různé drobné nedostatky, se kterými se každodenně potýkáme. Někdy nicméně stačí udělat jen několik snadných úprava a kvalita našeho bydlení se může razantně posunout. Co můžete udělat i vy?

Zaměřte se na hluk
Doma vám nikdy nebude dobře, pokud to nebude místo, kde zažíváte klid a ticho. Jestliže bydlíte v bytovém domě, je to často skoro až nadstandardní požadavek, ale přesto se vyplatí na něm trvat. Odhlučnění je v tomto případě nejlepší cestou. Možností je celá řada. Oblíbená je kročejová izolace, ale také použití různých panelů, které zabrání pronikání a nesení zvuků. Byť to není zadarmo, taková investice se jistě vyplatí.

Šetřete energie
Dnes jsou velkým trendem pasivní domy, které dokážou fungovat za pomoci minimálních nákladů na energie. Provozem takového domu se samozřejmě dají ušetřit ohromné finanční náklady. Podobné bilance v klasickém domě či bytě nedosáhnete, ale jisté je, že pomocí několika triků se vám může podařit ušetřit hodně. Pomohou například stínící žaluzie, které v létě zabraňují průniku horka a v zimě zase chrání před únikem tepla ven. Díky tomu snadno ušetříte za topení, ale také za případné chlazení pomocí klimatizace.

Univerzální nábytek
Vyplatí se investovat do kusů nábytku, které jsou kvalitní a univerzálně použitelné. Mezi takové může patřit třeba rozkládací pohovka, která se dokáže snadno proměnit v další lůžko na přespání, ale třeba také rozkládací jídelní stůl, který se může dle potřeby zvětšit i zmenšit. Oblíbené jsou i vyměnitelné kovové nohy ke stolu, které zaručují, že si můžete styl stolu měnit dle nálady a dle příležitosti. Takový nábytek bývá obvykle o pár set korun dražší, ale investice se vám vrátí, protože jej budete používat déle a při více příležitostech.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma