Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 10°C Polojasno

ODVAHA POMÁHAT

ODVAHA POMÁHAT
zdroj: tisková zpráva

Dlouhodobý projekt se záměrem každoročně reflektovat odvážné činy občanů, a podpořit a zviditelnit tak význam vzájemné pomoci a společenské soudržnosti.

V těchto dnech vzniká v rámci projektu Odvaha pomáhat unikátní charitativní kalendář, zaměřený na podporu hasičských sborů. Je prvním projektem občanského sdružení Talentum&Fidentia, které chce podporovat odvážné a talentované lidi. Tento rok se věnuje tématu pomoci a záchrany lidských životů.

Cílem projektu „Odvaha pomáhat“ je představit široké veřejnosti občany naší republiky, kteří dobrovolně pomáhali při bleskových povodních v letošním roce, a najít dobrý způsob, jak těmto lidem veřejně poděkovat za jejich činy a zároveň si připomenout  dopad povodní na život v postižených oblastech a skutečnost, že tyto oblasti pomoc stále potřebují.

Forma charitativního kalendáře v sobě spojuje mnoho možností:
Atraktivitu pro širokou veřejnost
Zvýšení povědomí o potřebě vzájemné pomoci a společenské soudržnosti, reflexe osobních možností každého z nás
Rozkrytí anonymity tématu – konkrétní příběhy, lidé, obraz, prožitek…
Živé propojení rozmanitých oblastí lidských činností – svět dobrovolných hasičských sdružení, spolků a jednot, svět celebrit a médií…
 

Působivost kalendáře vytváří především sedm uměleckých fotografií českého fotografa Bohouše Pospíšila. Snímky jsou pořizovány v exteriérech, na šesti stránkách kalendáře se objeví vždy jeden hasičský sbor a jedna ze známých osobností - Pavlína Němcová, Dara Rolins, Jana Doleželová, Helena Zeťová,Iva Pazderková, Tereza Budková. Na titulní straně pózuje Lou Fanánek Hagen jako Charlie z filmu Charlieho andílci, obklopený šesti krásnými ženami. Jednotlivé strany kalendáře představí jednotlivé hasičské organizace.

 Každý máme hluboko v sobě uložené jedinečné kvality. Krédo, které nám odmalička vštěpovali - „musíme si pomáhat“ - není o tom, že se staneme lepšími lidmi, ale o tom, že není jiná cesta. Ve vzájemné propojenosti našich životů potřebujeme sdílet své kvality a znát svůj jedinečný potenciál, který tvoří součást celku.

Projekt „Odvaha pomáhat“ ukazuje na ty lidské  kvality, ke kterým většina z nás ve své každodennosti nemá přístup, a naštěstí nemáme potřebu s nimi být konfrontováni.

Prázdná  slova se tváří v tvář zlomovým životním situacím – jakými byly například letos opět povodně – mění ve veliké „AHA“. Mezi námi žijí lidé, zdánlivě obyčejní, se stejnými radostmi i slabostmi, jako máme my – kteří na sebe v určitých chvílích vezmou část těžkých věcí, se kterými je život v tomto hmotném světě, na této planetě, v naší době, spojený. Dobrovolní hasiči zachránili při letošních povodních více než 40 lidských životů, nahrazovali chybějící kapacity profesionálních záchranných sborů, dobrovolně celé dny a noci odstraňovali následky povodní, čistili koryta řek a potoků, odsávali vodu z domů a  sklepů, vyklízeli naplaveniny, pracovali na preventivních opatřeních proti dalším záplavám…

Na webových stránkách www.odvahapomahat.cz najdete zajímavé příběhy a témata. Příprava charitativního kalendáře přináší také příležitosti pro média: exkluzivní reporáže z fotografování, možnost uveřejnit všechny fotografie, čtenářsky atraktivní hrdinské příběhy a reportáže z povodněmi postižených oblastí… 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,300
USD 23,370 23,550
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma