Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Není Aloe jako Aloe

Není Aloe jako Aloe
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Možnost, že etiketa na produktu s Aloí vera indukuje, co přesně se v láhvi nachází, není vždy u aloe splněna. Následují text může pomoci zákazníkům orientovat se na trhu s áloí.

Aloe vera

Definování Aloe vera produktů:

Aloe vera šťáva
Jde o produkt vyrobený z dužiny listu (vnitřního gelu) aloe vera. Na produktu bývá uvedeno, že jde o 99,7% čistou aloi. Toto může sice být pravdivé tvrzení, nicméně skutečné množství aloe v láhvi může být mnohem menší, jen 5% Aloe vera a 95% přidané vody.

Aloe vera gel
Produkt vyrobený z dužiny listu (vnitřního gelu) aloe vera, do kterého je přidáno potravinářské zahušťovací činidlo, např. alginát, xantamová guma, agar-agar, karagentský mech. Během procesu zpracování přírodního aloe gelu vzniká tekutina a žádný produkt označený jako Aloe vera gel (hustá konzistence) se přirozeně nevyskytuje v nezpracovaném listu aloe.

Šťáva z celého listu Aloe vera
Produkt vyráběný z celého listu aloe včetně vnější slupky. Tento produkt obsahuje vyšší procento aktivních látek.

Koncentrát ze šťávy z celého listu Aloe
Produkt vyráběný z celého listu aloe vera, ve kterém je odstraněna přirozeně se vyskytující voda (Aloe vera je sukulent s 99% vody). Výsledkem je produkt poskytující nejvyšší koncentraci aktivních látek.

Aloe označované 200:1 - 400:1
Výrobek vyrobený z hydratovaného a ozařovaného aloe prášku a vody. Skutečný produkt není 200:1 nebo 400:1 silná aloe. Aloe je vyráběna z suchého práškového koncentrátu, ke kterému je na 1 díl aloe přidáno 199 dílů vody. Mezi zavedenými výrobci aloe neexistuje 400:1 aloe.

Frakčně destilovaná Aloe vera
Tento produkt popisuje proces, při kterém je tekutina z aloe vera destilována pro produkci vysoce siřičité vody. Ta neobsahuje žádné enzymy, aminokyseliny, minerály, vitamíny ani polysacharidy.

Většina produktů aloe vera neobsahuje dráždivý antrachinony nacházející se ve slupce. Většinou bývá uvedeno na etiketě, že antrachinony (aloin či emodin) byly odstraněny. Dnešní technologie umožňují tyto dráždivě projímavé látky odstranit i ze Štávy z celého listu Aloe vera.

Zdroj: Aloelife

Šťávu z celých listů aloe vera můžete zakoupit na www.001shop.cz v litrovém balení či ve zvýhodněné sadě tří litrových balení či přímo v prodejně 001shop.cz Krakovská 22, Praha 1 (20 m od Václavského náměstí) od pondělí do pátku mezi 10-19 hod. a v sobotu mezi 10-13. hod.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma