Dnes je neděle 28. dubna 2024., Svátek má Vlastislav
Počasí dnes 20°C Polojasno

Největší chyby při líčení. Neděláte je také?

Největší chyby při líčení. Neděláte je také?
zdroj: Foto: Pexels

Dekorativní kosmetika nám dává úžasnou možnost zamaskovat nedokonalosti pleti a zvýraznit přirozenou krásu a přednosti obličeje. Občas se to ale zvrtne a make-up nám může spíše uškodit a ubrat na kráse. Pojďme se podívat na ty největší chyby při líčení, které ženy často dělají.

Špatná nebo žádná příprava pleti

Dokonalé líčení začíná péčí o pleť. Na špatně připravené pleti nebude ani nejkvalitnější make-up vypadat dobře a líčení nebude mít dlouhou výdrž. Základem je důkladně vyčištěná pleť, tonikum a hlavně pořádná hydratace. Nezapomínejte ani na oční okolí. Připravte si pleť na aplikaci make-upu jako profesionál.

Příliš tmavý make-up

Největší prohřešek v líčení. Make-up nemá navodit vzhled opálené pleti. Spíše docílíte toho, že výsledek bude působit nepřirozeně. Make-up musí vždy splynout s pletí. Proto nezkoušejte make-up na zápěstí, ale na hraně čelisti. Jen tam uvidíte, zda vybíráte správný odstín.

Všeho moc škodí

Méně je někdy více. A platí to i v líčení. I pokud máte problematickou pleť, obří vrstva make-upu není to správné řešení. Ideální je lehká vrstva make-upu a potom pupínky a kruhy pod očima korigovat korektorem.

To samé platí pro kontury, bronzer a tvářenku. Vždy se snažte docílit jemného přirozeného vzhledu.

Špatné stínování oka

Naučit se, jak správně nalíčit váš tvar oka a jakými odstíny, může být ze začátku fuška, ale stojí to za to. Za tímto účelem je skvělé absolvovat individuální kurz líčení u profesionální vizážistky, která vám vše vysvětlí a naučí. Zjistíte, jak správně oči nalíčit na denní i večerní líčení a jaké barvy vám budou slušet.

Největší chybou při líčení očí jsou špatně rozblenděné stíny s ostrými hranami a přílišné orámování oka černou tužkou. Bohužel často nepěkně zmenší oči. Pozor také na protažené linky! Nesluší každému.

Příliš výrazná a přetažená kontura rtů

Velké plné rty jsou trendem již pěkně dlouho a stále se nás drží. Pokud však přirozeně nemáte velké rty, konturovací tužkou to „nezachráníte.“ Rty přetažené konturovací tužkou jdou vždy poznat a vypadají velmi nepřirozeně, až komicky. Proto pokud se rozhodnete použít konturku, tak vždy vykreslujte po linii vašich rtů. Barva konturovací tužky by měla být vždy v odstínu vašich rtů nebo zvolené rtěnky.

Tip: Pro delší výdrž rtěnky vyplňte konturovací tužkou celé rty, ne jen jejich kontury.

Celkové líčení

Občas se stane, že příliš zvýrazníte oči i rty zároveň a celkový look vypadá vulgárně a nepřirozeně. Vždy si vyberte jen jednu část obličeje, na kterou chcete upozornit. Oči nebo rty. Při výrazném líčení očí sáhněte po nude odstínu rtěnky. Naopak při klasické rudé nebo jiné výrazné rtěnce nechte oči jemně nalíčené.

Make-up je skvělým pomocníkem a pro hodně žen také koníčkem. I vy se dokážete vyvarovat těmto chybám a skvěle se nalíčit. Pokud vás však čeká svatba nebo jiná důležitá událost, můžete se svěřit do rukou profesionální vizážistky, která vám vytvoří dokonalý make-up, který vydrží vše. 

Zdroje:
komerční sdělení / PR

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,230
USD 23,400 23,520
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma