Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Nejlepší polštáře do vaší postele

Nejlepší polštáře do vaší postele
Dormeo polštář | zdroj: Redakce

Pokud se ráno často budíte s bolestí krční páteře a hlavy, pravděpodobně spíte na špatném polštáři. S dobrou podporou pod hlavou byste ani neměla procitat několikrát do noci. Vyberte si pohodlný polštář podle polohy spánku nebo oblíbeného materiálu a vyzkoušejte, jaké to je spát klidně. 

Polštář z paměťové pěny

Zdravotní polštáře se dnes často vyrábějí, stejně tak jako některé matrace, z tzv. líné paměťové pěny. Ta reaguje na tělesné teplo. Jakmile si na polštář lehnete, začne měknout a přizpůsobí se vám.

Anatomicky tvarovaný polštář se nejlépe hodí pro ty, které nejraději spí na zádech a na boku. Máte-li obavy z předem zformovaných polštářů, můžete si koupit i klasicky tvarovaný typ s línou pěnou. Má stejné vlastnosti, jen je přizpůsobivější. Představuje ideální variantu pro spáče na břichu a jedince, kteří polštář rádi objímají.

 Po první noci na polštáři s paměťovou pěnou bývají lidé často rozpačití, protože jim připadá nepohodlný. Jakmile si na něj ale zvyknete, už nechcete jiný. Problémem se pak naopak často stává, že se na normálním nevyspíte.

Klasické polštáře

Investovat do dobrého polštáře se vyplatí, i pokud chcete jen klasický (bez paměťové pěny). Kvalitní polštář se šije tak, aby dobře držel tvar a poskytoval dostatečnou oporu. Nikdy pod vaší hlavou nesplaskne tak, abyste hlavou ležela přímo na matraci. Spíte-li na břiše, volte spíše polštář nízký.

Můžete vybírat z řady materiálů. Běžný typ polštáře se nejčastěji plní pružnými mikrovlákny, ovčí vlnou nebo husím peřím.

Alergici by si při výběru měli dávat pozor. Přírodní materiály pro ně nejsou vůbec vhodné (mimo bambus). Množí se v nich totiž dobře roztoči. Pro alergiky je proto bezesporu nejlepší možností vybrat si polštář i přikrývku z umělých materiálů, které tito pavoukovití tvorové nemají tak rádi. Klasickými projevy alergie na roztoče bývá ucpaný nos, kašel a ekzémy.

Méně známé materiály

Pokud se v noci často budíte horkem, pomůže vám polštář, který má na povrchu vrstvu gelu. Ten udržuje teplotu polštáře o 1, 5˚C nižší, než je vaše tělesná teplota. Což je pro klidný spánek ideální. Samotnou výplní pak bývá paměťová pěna.

Přírodními bambusovými vlákny se plní klasické polštáře. Pokud hledáte načechraný antialergenní polštář, který spolehlivě odvádí teplo a vlhko, pak vám bude bambusový polštář plně vyhovovat.

K dalším oblíbeným materiálům, které se do výplní přidávají, patří hygienická stříbrná vlákna, antistatická vlákna z uhlíku nebo např. uklidňující aloe vera. Výběr je obrovský. Nespěte proto na třech nepohodlných polštářích. Vyberte si jeden kvalitní a uvidíte, že budete procitat skutečně odpočatá. 

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,300
USD 23,580 23,760
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma