Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Nedejte bakteriím šanci!

Nedejte bakteriím šanci!
zdroj: tisková zpráva

V běžném živote si jejich přítomnost ani neuvědomujeme.

Žijeme s nimi a přicházíme s nimi do kontaktu denno denně. Jsou při nás, když se probudíme, když jdeme do práce, když se večer vracíme domů, i když spíme. Jsou věrní jako ten nejvěrnější přítel a i když je nevidíme jsou stále při nás. Těší se s námi, pláčou s námi, zažívají s námi naše úspěchy i prohry. Nevěnujeme jim pozornost a přitom jsou tu a ohrožují naše zdraví. Náš neviditelná nepřítel – BAKTERIE! 

Bakterie jsou všude kolem nás. Ve vzduchu, který dýcháme, jsou ve vodě, kterou pijeme, v jídle, které konzumujeme. Začínají na nás útočit takřka okamžitě po příchodu na svět. Už od narození doslova zamořují naše tělo a až do konce života se nám nepodaří jich zbavit.

Bakterie dokonce žijí i na nás. Lidské tělo jich má velké množství, ne všechny naštěstí však ohrožují naše zdraví. Tzv. „dobré“ bakterie mají početnou převahu nad těmi „zlými“ a pomáhají nás chránit před invazí choroboplodných mikroorganismů. Jsme zkrátka v nepřetržitém kontaktu s bakteriemi a bylo by nesmyslné, aby se staly  i naší noční můrou.

Víte, že... ?
Dettol Antisepticum  a Dezinfeciens (Brown Liqiud) byl uvedený ve Velké Británii v roce 1933 jako účinné antiseptikum, které je zároveň šetrné k pokožce. V 30. letech byla vyvinuta řada přípravků Dettol určených specielně pro použití v nemocnicích, kde byly používány k čištění a dezinfekci kůže po operaci a porodech.  Díky používání Dettolu se snížil výskyt porodní horečky na polovinu. V průběhu 2. světové války získal oficiální uznání za přínos pro národ a ocenění od královské rodiny s povolením používat ho s doporučením od královské rodiny na obalech.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,300
USD 23,290 23,470
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma