Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Návod, jak se dokonale pohádat

Návod, jak se dokonale pohádat
Hádka mezi mužem a ženou | zdroj: ThinkStock

Slovní bitvy musí být rázné, krvelačné a nekompromisní. Jak hádku správně nastartovat a dotáhnout ji k dokonalosti? Takhle!

Musíte mít vhodný protějšek

Pořádná hádka, to není jen tak. Na hádku se musíte dokonale připravit. Tady totiž končí veškerá legrace, nejde přece jen o to, abyste uhájili svůj názor. Často jde o pravdu celého pokolení, veškeré existence s vámi spjaté! A právě proto musíte mít k sobě vhodného parťáka, se kterým se můžete zhádat až do krve. Protože jak se asi budete hádat s někým, kdo vám dá hned za pravdu, nevytvoří žádný tlak a nakonec jen beze slova v tichosti odejde? Ne, ne! Vy potřebujete někoho, kdo je stejně energický jako vy, kdo má na všechno milion keců, je prostořeký a hlavně má na věc úplně jiný názor než vy.

Nadhoďte důvod k hádce

Tady netřeba zbytečně hloubat, pohádat se můžete kvůli čemukoli. Rozčiluje vás škola, rodiče, kamarádi, partner, práce, domácí povinnosti? Štve vás, že zase svítí slunce, že zase prší, že vám došla Nutella, že vám nefunguje vaše oblíbená počítačová hra nebo máte oko na punčoše? Jste naštvaní na dnešní politickou situaci, na to, že Slavíka nevyhrál Goťák, že vám došlo pivo? Tak to ventilujte! Proč něco z vašich problémů přecházet mlčením? Není nic, kvůli čemu byste nemohli vyvolat hádku.

Není nad hádku se svědky...
Není nad hádku se svědky...

Najděte ideální místo na hádku

Aby měla slovní přestřelka pořádné koule, bude nejlepší ji spáchat na veřejném místě. Pro správné grády doporučuji MHD, obchody, banky, restaurace, školní aulu nebo rušné náměstí. A nejlépe buďte v přítomnosti vám blízkých osob. Doporučuji mít kolem sebe dostatek kamarádů, své nadřízené nebo rodiče. Pokud nemáte tolik kuráže a smysl pro pořádnou hysterii, můžete si hádku schovat na doma. Ale varuji vás, do té doby dost možná lehce vyšumíte a to už pak nebude úplně ono! Ale pořád lepší, než třeba jen výměna názorů přes telefon nebo dokonce jen po esemeskách.

Hádka musí mít styl

V tomto bodě buďte velmi kreativní. Zapomeňte za obyčejné vřískání, vyčítání, obviňování a křičení. To je pro děti. Třískejte dveřmi, vrhejte nádobí, balte kufry sobě nebo drahé polovičce, vztekejte se do morku kostí. Omílejte kruté argumenty, používejte sprostá slova, vytahujte starou špínu a hlavně ignorujte řeči toho druhého. Nezapomínejte všemu dodat šmrnc hádacími gesty, jakými jsou například kroucení hlavou, podupávání si nohou, oči v sloup, ruce v bok, funění... Tak má vypadat pořádná hádka, hotové peklo! Pro nováčky to bude možná trochu těžký úkol, ale jak víme, opakování je matka moudrosti, a tak to pečlivým a častým tréninkem každý jistě brzy vypiluje.

Hádací gesta nelze při správné slovní přestřelce opomenout!
Hádací gesta nelze při správné slovní přestřelce opomenout!

Dobré rady na závěr

Když zrovna nemáte nic, proč byste mohli rozpoutat pořádnou slovní přestřelku, musíte použít záložní plán, jak vnést trochu adrenalinu do nudně klidného odpoledne a vyprovokovat k útoku parťáka. Malá inspirace:

  • Přepínejte parťákovi televizní kanály až do zblbnutí. Zvlášť, jestli se dívá na oblíbený pořad.
  • Uklízejte druhému věci tak, aby je nemohl najít a říkejte, že netušíte, kde by mohly být.
  • Mluvte co nejvíce o všech ostatních, jak jsou úžasní.
  • Neustále parťáka okřikujte, neposlouchejte, co říká a netolerujte jeho názory.
  • Pořád dokola se vyptávejte na úplné kraviny.

Hádejte se kdykoli, kdekoli, s kýmkoli a kvůli čemukoli. Tak, abyste měli co nejvíce svědků, aby bylo po ruce vždycky něco, co můžete rozbít a ještě nejlépe tam, kde je ozvěna. Ne, kecám,nehádejte se, nestojí to za to. Užívejte si předvánoční atmosféry a mějte se fanfárově!

AUTOR: Adriana Martinovičová

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma