Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Na velikosti nezáleží?

Na velikosti nezáleží?
zdroj: tisková zpráva

Mužský pohlavní orgán je odnepaměti středem pozornosti.

Už od počátku dějin plní tento leckdy ani ne dvaceticentimetrový kousek masa neúnavně tři základní funkce: při ejakulaci odvádí sperma, slouží k pohlavnímu styku a samozřejmě k močení. Hysterické feministky vidí v této mužské okrase nástroj násilí a zotročení, moudré ženy jej označují vybranými synonymy...

Už před pěti tisíci lety jej Sumerové opěvovali jako symbol božské inteligence; bůh Enki se svým penisem podle sumerských bájí čaroval a údajně s ním dokonce dokázal vyorat i první zavlažovací kanál! Mužskému pohlaví věnovalo značnou pozornost také mnoho slavných umělců, ať už malířů či sochařů, kteří se nechávali inspirovat krásou nahého mužského těla.

Dnes už však patří Sumerská říše i Michelangelův David dávné minulosti. Žijeme v jedenadvacátém století; přesto se ale zdá, jako by mužský svět stále nebyl o ničem jiném než o tom, kdo ho má většího. Vzájemné okukování se při močení je úsměvnou tradicí nejen na základních školách; penis jako by představoval téměř jakýsi magický orgán stojící v centru životního dění. Přestože se muži přirovnávání k lovcům a „samcům“ většinou vehementně brání, v otázce velikosti jejich chlouby snadno podléhají jakémusi syndromu „rozsévačů“: velký penis totiž považují v drtivé většině případů za symbol plodnosti a sexuální zdatnosti.

Ačkoliv následující údaj sahá poněkud mimo naši představivost, pravdou je, že nejdelší penis v erekci měřil neuvěřitelných třicet pět centimetrů! Tato informace však není důvodem k tomu, aby mužům pocuchala nervy. Průměrná délka českých penisů činí totiž při ztopoření patnáct centimetrů, což už je podstatně méně stresující číslo. Průměrná délka mužské chlouby v ochablém stavu je deset centimetrů. Velikost ztopořeného údu však poněkud kolísá, a tak se i míry v různých zemích světa různí. Rozdíly však nejsou nijak markantní; na konci článku uvádíme namátkou alespoň některé země a čísla, která označují průměrnou délku penisů při erekci. A za zmínku jistě stojí i takzvaný „mikropenis“. Jde o vzácnou výjimku; v klidovém stavu měří tento pyj maximálně tři centimetry.

O velikosti mužského penisu už bylo napsáno i řečeno mnoho pravd a mýtů. Navzdory pověrám se však nikdy nepotvrdila existence jakékoliv souvislosti mezi velikostí jakékoliv části těla muže a velikostí jeho pohlavního údu. Urostlá postava, velké boty či nos, dokonce ani plešatost nezaručí nadprůměrné míry. Na tyto rádoby záchytné body se tedy při výběru partnera raději nespoléhejte. Ostatně největší pyj se podle sexuologa Radima Uzla oproti očekávání často vyskytuje u malých a slabých mužů. A stejně tak i kulturisté a silní muži atletických postav bývají mnohdy majiteli penisů nevalné velikosti. Zcela jisté naopak je, že na velikost mužské pýchy má jednoznačně vliv nadváha. U obézních mužů se totiž okolo kořenu penisu ukládá tuk, který způsobuje jakési „zanořování“ pohlavního údu. Rozdíl činí v tomto případě mnohdy i několik centimetrů.

Výzkumy jasně prokázaly, že mezi velikostí penisu, vlastním pohlavním uspokojením a intenzitou prožívání sexuálního vzrušení neexistuje žádná souvislost. Penis menších rozměrů je navíc snadněji prokrvován a jeho erekce tudíž vydrží déle než vzrušení leckterých pornohvězd. Pravdou je, že malý kašpárek sice může zahrát velké divadlo, ale i při heroickém výkonu nejspíš na Oskara nedosáhne. Stejně tak ale ani velký herec nemůže spoléhat pouze na svou velikost. Umění milovat se řídí jinými pravidly.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,300
USD 23,290 23,470
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma