Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Občasný déšť

Na stomatologii FN Plzeň rentgenují trojrozměrně

Na stomatologii FN Plzeň rentgenují trojrozměrně
zdroj: tisková zpráva

Novým špičkovým digitálním rentgenem se může pochlubit Stomatologická klinika Fakultní nemocnice v Plzni.

„Nový stomatologický rentgen je pro naše pracoviště opravdovým přínosem“, říká zástupce přednosty Stomatologické kliniky MUDr. Daniel Hrušák, Ph.D. „Možnost trojrozměrného zobrazení čelisti pacienta nám významně pomáhá při analýze těžších případů i při plánování léčebného postupu.“ 

Velikost skenované oblasti činí až 15x15 cm, což umožňuje zobrazení celé čelisti i okolních partií. Trojrozměrný model umožňuje například tvorbu řezů v celé zobrazené oblasti, otáčení, zvětšování, zobrazení kanálů, plánování implantátů i přesné měření. Také při panoramatickém snímkování je zřetelný posun v kvalitě snímků, především díky moderním algoritmům, které vylepšují ostrost, prokreslení detailů a eliminují rušení snímků kovovými objekty v ústech (např. amalgámovými plombami).  Díky připojení rentgenu do nemocniční sítě mohou snímky lékaři ihned otevřít na monitorech počítačů v ordinacích, okamžitě analyzovat stav pacienta a přizpůsobit mu průběh zákroku. Rentgen umožňuje i bezproblémové vyšetření hendikepovaných pacientů na vozíku.

„Při výběru nového rentgenu pro nás nebyly důležité jenom jeho diagnostické možnosti, ale také šetrnost k pacientovi. Důsledně dbáme na to, aby zátěž rentgenovým zářením byla na naší klinice při diagnostice co nejmenší,“ doplnil MUDr. Hrušák.  Citlivé senzory nové generace a nové snímací postupy umožňují, aby rentgen VATECH PaX-ReVe3D pracoval s minimální intenzitou rentgenového záření.  Hodnoty jsou tak nízké, že vyšetření pacienta je srovnatelné se zářením, které absorbuje například v letadle cestou na dovolenou.  Panoramatický a trojrozměrný sken je proveden během 9 – 15 sekund a cefalometrický snímek dokonce za méně než 0,3 sekundy.

Spolupráci v radiodiagnostice nabídla Stomatologická klinika FN Plzeň i externím lékařům, kterým získané snímky předává na digitálních nosičích. Pořízením moderního zařízení tak přispěla ke zvýšení kvality stomatologické péče nejen ve vlastním provozu, ale i v rámci celého plzeňského regionu.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma