Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

My Bloody Valentine zahrají 10. června v Divadle Archa

My Bloody Valentine zahrají 10. června v Divadle Archa
My Bloody Valentine | zdroj: wikipedia

Kultovní irská kapela My Bloody Valentine odehraje 10. června v Praze koncert, který bude výjimečný nejen klubovým prostředím pražského Divadla Archa. Formace, která na přelomu 80. a 90. let minulého století díky deskám Isn´t Anything a Loveless zásadním způsobem ovlivnila podobu rockové hudby, přijede v rámci turné k novému – skvěle přijatému - albu nazvanému m b v.

My Bloody Vlentine pochází z irského Dublinu a jejich počátek se datuje do roku 1983. V roce 1988 formace vedená kytaristou Kevinem Shieldsem přišla s prvním albem Isn´t Anything, které si vysloužilo pozitivní reakce jak od posluchačů, tak kritiků. Zároveň se My Bloody Valentine proslavili svými koncerty, které byly velmi působivé, i když se členové kapely skoro nehýbali a ani nedívali na diváky, pro což vzniklo mírně pejorativní označení “Shoegaze”, který je považován za regulérní označení žánrové škatulky, do které patří kapely jako Slowdive, Low nebo Cocteau Twins.

Svého vrcholu dosáhla vlna tohoto stylu v roce 1991, kdy My Bloody Valentine vydali po dlouhém nahrávání, které málem položilo domovský label Creation Records, zásadní desku Loveless, která je dodnes považována za jednu z nejlepších desek historie. Kapela se nečekaně rozpadla v roce 1997, kdy nespokojený Shields údajně zničil kompletní materiál připravený pro třetí desku. V roce 2007 My Bloody Valentine oznámili reunion a v následujícím roce odehráli několik koncertů v Londýně, na velkých festivalech a dalších evropských městech. V lednu letošního Shields jen tak mimochodem oznámil, že nová deska: “By mohla vyjít za dva až tři dny”. Nová deska pojmenovaná M B V vyšla 2. února.

Vstupenky jsou v prodeji od 23. dubna v ceně 850 Kč v pokladně Divadla Archa a v ceně 890 Kč v síti Ticketpro.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,640 23,820
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma