Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Móda: První podoba touhy

Móda: První podoba touhy
zdroj: tisková zpráva

První ze čtyř luxusních modelů, které pro Carte Noire vytvořily přední české a slovenské návrhářky, byl představen veřejnosti.

Model Márie Štranekové, který byl z několika návrhů vybrán pro realizaci, dokonale zvýrazňuje křivky a přednosti ženského těla. Vzbuzuje touhu a odkrývá pouze tolik, aby zůstal prostor pro fantazii. Šaty končí nad koleny a odhalují téměř celá záda. Vrchní část jinak černých šatů je zdobena zlatou barvou. Mária ve svém modelu zdůrazňuje především linii boků. Postavu zahaluje do toho nejjemnějšího materiálu – dominuje taft, hedvábí a jemné korálky.

Mladé a talentované módní návrhářky Miroslava Talavašková a Zuzana Veselá z Česka a Mária Štraneková a Andrea Paldan ze Slovenska letos navázaly na loňskou tvorbu Josefa Klíra pro Carte Noire, od kterého nyní převzaly pomyslné módní žezlo a spolu s ním i nelehký úkol vytvořit pro Carte Noire exkluzivní modely šatů ve zlaté a černé barvě. Tato barevná kombinace je symbolem luxusu a smyslného pokušení stejně jako káva Carte Noire, která byla jejich inspirací.

Pro svůj favorizovaný model mohou čtenářky hlasovat od 1. do 21. května buď prostřednictvím webové stránky www.kavaveznamenitouhy.cz, nebo pomocí SMS.

Mária Štraneková vystudovala Vysokou školu výtvarných umění v Bratislavě, kde nyní také pokračuje v doktorském studiu. Absolvovala několik zahraničních vzdělávacích stáží, kdy mezi ty nejvýznamnější patří dvě tříměsíční stáže v Londýně ve Velké Británii u společností Preen a Alexander McQueen.

Mezi své úspěchy Mária řadí vítězství v soutěži Top style designer, Brno 2007, vítězství v soutěži Brillance Fashion Talent 2009 a účast na Human Cup v Číně v roce 2008, kde získala Excellence Award. Mária také obsadila 2. místo v soutěži European Ways of Life ´06 ve Francii a byla finalistkou soutěže Vodafone fashion award 06 na Novém Zélandě. Své kolekce prezentuje na výstavách a přehlídkách především v Bratislavě a Praze, na veletrhu Styl Kabo v Brně,  také v Berlíně, Londýně a Lisabonu.

Zuzana Prypoňová se objevuje před objektivy fotografů a na molech módních přehlídek už více než 15 let. V poslední době jsme ji mohli vidět například v jednom z vydání magazínů Žena a život, Motohouse, Elle, Mirror, Marianne, Look nebo Style   a také v katalogu prádla Felina a salonu Opi.

Zuzana nafotila černobílý kalendář pro rok 2008, jehož autorem byl známý fotograf Robert Vano V letech 2007–2008 spolupracovala s Osmanem Laffitou. V Egyptě v roce 2008 Zuzana předváděla modely známé české návrhářky Věry Kocové. Na svém kontě má módní přehlídky pro značky: Max Mara, Pietro Filipi, Avon a spodní prádlo Bellinda. Účinkovala také ve videoklipu Sámera Issy, reklamě na Campari nebo ve filmové pohádce Peklo s princeznou.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,250 25,370
USD 23,640 23,820
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma