Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 15°C Občasný déšť

Miss Sestra: Krása má mnoho podob

Miss Sestra: Krása má mnoho podob
Miss sestra Markéta Jirásková (uprostřed) | zdroj: We Make Media

Nejedná se o klasickou soutěž krásy, my hledáme výjimečnou zdravotní sestru! Mottem celého projektu je: Krása má mnoho podob. A jaká by měla Miss sestra být? Měla by být sympatická a srdečná, dostatečně empatická a stylová. Splňujete tyto předpoklady? 

Účastnice musejí po dobu celé soutěže vykonávat některou z profesí spadajících do kategorie nelékařských zdravotnických pracovníků a být občankami ČR. Účastnice jsou v průběhu dvou kol vybírány širokou veřejností formou sms zpráv, a ve finálovém kole pak desetičlennou porotou, složenou z lékařských odborníků a mediálně známých osobností, a to přímo na reprezentačním plese sester 14. února 2014. V předchozích ročnících v porotě usedli například doc. MUDr. Jan Měšťák, CSc., Mahulena Bočanová, prof. MUDr. Jan Pirk, DrSc., Mgr. Dana Jurásková, Ph.D., MBA a další.

Projekt Sesterna

Volba Miss sestry probíhá v rámci projektu Sesterna, který si klade za cíl přispět prevenci syndromu vyhoření v náročném povolání sestry. Ples sester – Sestry na sál! a volba Miss sestry zvyšují prestiž jejich zaměstnání a dávají možnost být alespoň jeden večer popelkou v plesových šatech, co protančí střevíce.  

Schéma soutěže Miss sestra 2013

Soutěž je oficiálně zahájena 1. června 2013. Registrace do soutěže probíhá od 1. června do 15. října 2013 na internetových stránkách www.misssestra.cz.

Soutěž probíhá ve třech vzájemně na sebe navazujících kolech:

Základní kolo (16. 10. - 30. 11. 2013) - hlasování veřejnosti o postupu 20 účastnic do semifinále soutěže formou sms zpráv.

Semifinálové kolo (1. 1. – 31. 1. 2014) hlasování veřejnosti o postupu 10 semifinalistek do finále soutěže formou sms zpráv.

Finálové kolo (14. února 2014) – vyhlášení vítězek titulů – Miss sestra 2013, 1.vicemiss sestra 2013, 2. vicemiss sestra 2013 a Miss sestra sympatie 2013.

Ohlédnutí za předchozími ročníky

Miss sestra 2012

Odborná porota v čele s doc. MUDr. Bohuslavem Svobodou, CSc., primátorem hlavního města Prahy, neměla vůbec jednoduchou práci, když měla dne 15. 2. 2013 zvolit Miss sestru 2012, u příležitosti konání 4. reprezentačního plesu sester – Sestry na sál! . Ale všichni její členové: se svého úkolu zhostili se ctí, a tak mohla loňská vítězka soutěže – Petra Hladíková – předat korunku nové Miss sestře 2012 a zároveň Miss sestře sympatie 2012 – Markétě Jiráskové z FN Motol. Držitelkou titulu 1. vicemiss sestra 2012 se stala Monika Hubáčková z FN Brno a titul 2. vicemiss sestra 2012 získala Veronika Černá z Orlickoústecké nemocnice. 

Miss sestra 2011

Volba Miss sestry 2011 proběhla 17. února 2012 během 3. reprezentačního plesu sester na Žofíně. Vítězkou se stala Petra Hladíková, záchranářka z FN Královské Vinohrady. Z cévní chirurgie JIP nemocnice Na Homolce pak pocházela 1. vicemiss a zároveň Miss sestra sympatie Veronika Švandová a 2. vicemiss se stala Iva Víšková, všeobecná sestra z radioterapeutického oddělení Radiologického centra Multiscan Pardubice. Návštěvu si nenechal ujít ani primátor hlavního města Prahy, doc. MUDr. Bohuslav Svoboda CSc.

Miss sestra 2010

Historicky první Miss sestrou se stala Aneta Rusinová, sestra z chirurgie Městské nemocnice Ostrava. Své vítězství obhájila v pražském Obecním domě 14. ledna 2011, při dvoukolovém finále soutěže v rámci 2. reprezentačního plesu České asociace sester s příznačným názvem Sestry na sál! Obstojnými soupeřkami jí krom dalších sedmi finalistek byla i Alena Klevarová ze Šternberka, jež si vybojovala titul 1. vícemiss a Miloslava Blažková obhájkyně titulu 2. vicemiss z Plzně.

V desetičlenné porotě, která rozhodovala o udělení historicky prvního titulu Miss sestra, usedli například herečka Mahulena Bočanová, přednosta kliniky plastické chirurgie 1. lékařské fakulty UK Jan Měšťák nebo předsedkyně ČAS Mgr. Dana Jurásková, Ph.D., MBA. Korunku vítězce předal ministr zdravotnictví ČR Leoš Heger.

Možnost účasti

K registrování sebe, či vyzvání vaší oblíbené sestry či známé, navštivte stránky www.misssestra.cz, kde stačí vyplnit krátký elektronický formulář.

Mnoho úspěchů v soutěži přeje celý organizační tým soutěže Miss sestra 2013!

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,390 23,570
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma