Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Polojasno

Michael Schumacher podporuje zodpovědné pití

Michael Schumacher podporuje zodpovědné pití
zdroj: tisková zpráva

Pití a řízení se nedají míchat…

Bacardi Limited, největší soukromá alkoholová společnost na světě, a sedminásobný vítěz Formule 1 Michael Schumacher  na konci roku oznámili, že opět obnoví své partnerství v mezinárodní podpoře kampaně „Šampioni pijí zodpovědně”. Michael bude zároveň do roku 2011 ambasadorem globální společenské odpovědnosti společnosti Bacardi Limited a bude pomáhat šířit výzvu „Pití a řízení se nedají míchat“. Bacardi a Schumacher se poprvé v souvislosti se sociální zodpovědností spojili v roce 2008 a tato kampaň již oslovila více než 80 miliónů lidí po celém světě.
 
“Spolupráce s Bacardi Limited mě těší i proto, že mohu pomáhat šířit výzvu „Pití a řízení se nedají míchat“.  Chci lidem připomenout zodpovědnou alternativní volbu hromadné dopravy, taxi, najatého řidiče nebo pití nealkoholických nápojů, pokud musí řídit. Této věci skutečně věřím a těším se, že navážeme na úspěšnou kampaň „Šampioni pijí zodpovědně”, říká Schumacher.

Součástí tohoto prohlášení bylo i uvedení nového videa, ve kterém Schumacher účinkuje. Premiéru shlédlo více než 70 000 diváků na stadionu Ptačí hnízdo (Bird’s Nest Stadium) v Pekingu v listopadu 2009 před závodem Race of Champions. Ve videu podporujícím myšlenku „Pití a řízení se nedají míchat“ Schumacher veze světoznámého barmana Salvatora Calabrese v plné rychlosti autem, zatímco se Salvatore snaží namíchat koktejl Duo Maestro, ale vůbec se mu to nedaří. „Natáčení posledního spotu byla velká zábava a doufám, že se nám podaří i nadále komunikovat důležitost abstinence za volantem nebo využití alternativních možností. Chceme toho dosáhnout zábavným, zapamatovatelným a působivým způsobem. Také doufám, že diváci toto video přepošlou dál svým rodinám a přátelům a pomohou tak šířit naši výzvu”, dodává Schumacher.

O Michaelu Schumacherovi
Michael Schumacher je sedminásobným šampionem Formule 1 a podle oficiálních webových stránek Formule 1 „statisticky nejlepší řidič, kterého motoristický sport kdy spatřil“. Schumacher se rozhodl pokračovat ve spolupráci s Ferrari jako konzultant. Ve Formuli 1 je držitelem mnoha rekordů, včetně účastí na největším počtu šampionů, 91 vítězstvích, nejrychlejších kolech, startovních postaveních (pole positions), obdržených bodech a nejvíce vyhraných cen během jedné sezony.  Schumacher je prvním a jediným jezdcem Formule 1, který během jedné sezony dosáhl pokaždé na stupně vítězů (v roce 2002). V září 2007 Schumacher oznámil, že se stane ambasadorem sociální odpovědnosti společnosti  Bacardi Limited a bude komunikovat mezinárodní výzvy „Pití a řízení se nedají míchat“ a „Šampioni pijí zodpovědně”. V této aktivitě pokračuje také v roce 2010.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma