Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 9°C Zataženo

Kyselina hyaluronová: Vyhladí vrásky a osvěží pleť

Kyselina hyaluronová: Vyhladí vrásky a osvěží pleť
zdroj: Tisková zpráva

Stárnutí pleti zatím věda zastavit neumí. Dobrou zprávou ale je, že ho z více než z 80 % způsobují vnější faktory, které můžeme ovlivnit. Kromě správné životosprávy hraje klíčovou roli také vhodná péče o pleť. Co by měla zahrnovat? Třeba přípravky s kyselinou hyaluronovou, kterou někteří nazývají elixírem mládí.

Vědecky potvrzeno: kyselina hyaluronová pomáhá redukovat jemné linky i výrazné vrásky
Výzkumy potvrdily, že kyselina hyaluronová skutečně vyhlazuje povrch pleti a redukuje jemné linky i vrásky. A to jak v kombinaci s dermatologickou léčbou v podobě výplňových injekcí, tak i ve formě samostatné lokální péče. Co přesně to znamená? Že pleťové krémy a séra s obsahem kyseliny hyaluronové nejsou jen marketingový trik, ale skutečně vám zajistí hladší, zářivější a mladší vzhled pleti.

Co je kyselina hyaluronová a jak funguje v pleti
Kyselina hyaluronová neboli hyaluronan je látka, kterou přirozeně vytvářejí buňky ve vašem těle. S kolagenem a elastinem tvoří jednu z hlavních složek pojivové tkáně, která obklopuje kožní buňky. Kyselina hyaluronová se přitom stará o to, aby byla vaše pleť pevná a hydratovaná. Je k tomu přímo uzpůsobená. Dokáže na sebe navázat až 10000× více vody, než kolik sama váží. To znamená, že 1 gram kyseliny hyaluronové na sebe naváže až 10 litrů vody.

Postupně, jak stárneme, produkuje naše pleť čím dál méně kyseliny hyaluronové. S rostoucím věkem se také snižuje hladina kolagenu a elastinu. V případě kolagenu je to od 25. narozenin dokonce o 1 % ročně. Struktura kožní tkáně se tak narušuje a pleť ztrácí svoji sílu. Není už tak pevná a vrásky se prohlubují. Existuje ale řešení.

Výzkumy prokázaly, že kyselina hyaluronová ve výrobcích lokální péče o pleť zlepšuje hydrataci a plnost pleti a zmírňuje výskyt vrásek. Výhodou navíc je, že hyaluronan pleť nedráždí. Naopak ji zklidňuje, a to dokonce i citlivou pleť.

Kdy začít používat přípravky s kyselinou hyaluronovou
Ideální je to zhruba od 20. až 25. roku. V té době se totiž na tváři začínají tvořit první jemné linky a vrásky. Pleť se vysušuje, ztrácí zářivost a občas vypadá mdle a unaveně. Postupem času dále klesá množství kyseliny hyaluronové, zpomaluje se proces buněčné obnovy a snižuje prokrvení pleti.

Víte, že…
Až 90 % veškerého předčasného stárnutí pleti způsobuje UV záření? Světlá nebo citlivá pleť je navíc k časné tvorbě vrásek náchylnější.

Vsaďte na kosmetiku s kyselinou hyaluronovou, která má prokázanou účinnost
V záplavě kosmetických produktů může být těžké se vyznat. Pokud chcete zmírnit projevy stárnutí, sáhněte po těch přípravcích, jejichž účinnost je klinicky a dermatologicky prokázaná. Takovými výrobky jsou například 3 řady dermokosmetiky Eucerin, které jsou speciálně uzpůsobené každé z klíčových fází procesu stárnutí pleti.

  • Pokud řešíte první projevy stárnutí, prozkoumejte řadu Eucerin Hyaluron-Filler+ 3x EEFECT. Je ideální pro boj s jemnými linkami, ale zvládne vyplnit i hluboké vrásky. Zvyšuje navíc produkci vlastní kyseliny hyaluronové v pleti až o 256 %.
  • Jestliže už při pohledu do zrcadla vidíte prohlubující se vrásky a pevnost vaší pleti ochabuje, vyzkoušejte Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift. Vyplní hluboké vrásky a má liftingový účinek, takže pomůže navrátit pleti její pevné kontury.
  • Pro zralou pleť vyvinula značka Eucerin řadu Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity. Její omlazující účinky jsou klinicky i dermatologicky prokázané. Vyplní hluboké vrásky, vyživí pleť a zlepší její pružnost.
Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma