Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 3°C Polojasno

Kvalitu reprodukčního centra můžete prověřit sami

Kvalitu reprodukčního centra můžete prověřit sami
zdroj: tisková zpráva

Pokud se partneři rozhodnou podstoupit umělé oplodnění, mají skutečně na výběr.

V každém kraji České republiky je hned několik pracovišť, na která se páry mohou obracet se svými problémy s neplodností. Jak si ale z tak široké nabídky vybrat to nejlepší místo pro početí miminka?

Nejdůležitější je dozvědět se o umělém oplodnění in vitro (IVF) v centrech co nejvíce údajů. Ty lze získat od ošetřujícího lékaře, gynekologa nebo z informačních materiálů jednotlivých klinik. Vzhledem k tomu, že léčba je také časově náročná, obvykle začnou partneři s hledáním centra blízko svého bydliště nebo na www.zenska-neplodnost.cz

Řada klinik má své vlastní internetové stránky, které mohou být užitečným zdrojem informací. Kromě obrazového materiálu, jenž představuje prostředí, ve kterém IVF probíhá, se mohou páry seznámit s lékaři a ostatním personálem. Partneři si mohou přečíst, které metody IVF centrum poskytuje a jakou nabízí další péči. Nezbytnou součástí prezentace jsou výsledky léčby, podle kterých lze jednotlivá pracoviště porovnávat.

Každé centrum musí vlastnit rozhodnutí ministerstva zdravotnictví, které vydává souhlas s prováděním postupů a metod asistované reprodukce. Kvalitu sanatoria nebo centra hodnotí také různé certifikáty, které pracoviště získává od specializovaných agentur. Mezinárodní normou je certifikát ISO 9001, který zajišťuje klientům vysokou profesionalitu a dokonalou kontrolu péče. Centra by měla mít uzavřené smlouvy se všemi registrovanými zdravotními pojišťovnami v ČR.

Jiným zdrojem informací jsou zkušenosti pacientek, které se v centru již léčily. Řada žen se ráda podělí o své dojmy a postřehy z léčby. Někdy mohou pomoci první osobní nebo telefonická setkání mezi páry a pracovníky IVF centra. Často se právě tehdy ukáže, jak probíhá jednání s pacientem, komunikace a kvalita celého léčebného procesu. Volba IVF centra je velmi důležitým momentem v léčbě a vyplatí se výběru věnovat dostatečnou pozornost.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma