Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Krutá diagnóza: Čerstvý otec Jack Osbourne (26) má roztroušenou sklerózu

Krutá diagnóza: Čerstvý otec Jack Osbourne (26) má roztroušenou sklerózu
zdroj: tisková zpráva

Jen dva týdny se Ozzy Osbourne jeho manželka Sharon bezstarostně radovali z prvního vnoučete, které jim dal jejich syn Jack. Čtrnáct dní po porodu dcery se totiž šestadvacetiletý Osbourne od lékařů dozvěděl, že má roztroušenou sklerózu, která mu může kdykoli zruinovat zdraví, a dokonce vzít i život, píše britský Guardian.

Jackovi dceru Pearl Clementine přivedla na svět snoubenka Lisa Stelly, pro niž bylo velmi stresující, když se dva týdny po těžkém porodu dozvěděla, že může téměř kdykoli zůstat s dítětem sama či se nebude moct na svého budoucího muže spoléhat.

„Byl jsem naštvaný, frustrovaný a pořád si říkal, proč teď? Mám rodinu a to mělo být přece to nejdůležitější na světě,“ zlobil se Jack v interview pro magazín People.

Roztroušená skleróza napadá mozek a míchu a působí problémy s ovládáním svalů, zhoršuje jejich sílu, ovlivňuje vidění, rovnováhu, cit i myšlení. Případ od případu se průběh onemocnění liší, někteří jedinci prožijí dlouhý život s minimálními problémy, jiné choroba vážně fyzicky a mentálně postihne, či je dokonce předčasně připraví o život.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,610 23,790
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma