Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Když víčka neprozrazují stáří

Když víčka neprozrazují stáří
zdroj: tisková zpráva

Úpravy očních víček (tzv. blepharoplastika) patří mezi nejčastější estetické operace hlavně proto, že kůže v této oblasti je nejtenčí z celého těla. Navíc je díky mimice mimořádně zatěžovaná takže právě tam dochází k prvním viditelným projevům stárnutí.

Problém je vystupňován v oblasti nad vnitřními koutky očí a na dolních víčkách tvorbou výrazného vyklenutí (na dolních víčkách tzv. "pytle pod očima"), které je způsobeno ze spodu tlačícími tukovými váčky na ochabující kruhový oční sval a uvolněnou kůži.

Dolní nebo horní?

"V současné době lze s úspěchem využívat i nejmodernější techniku, kdy laserový paprsek, který nahrazuje klasický skalpel, umožní provést operaci v mnohem kratším časovém intervalu a v případě těch dolních i bez viditelných jizev," říká primář Vlastimil Víšek z kliniky MEDICOM VIP.

Úpravy dolních víček se provádí většinou ambulantně v místním znecitlivění, někdy je ale zapotřebí krátké narkózy. Je nutné, aby si na operaci pacient přinesl tmavé sluneční brýle.

Výsledkem je resekce přebytečné kůže, odstranění tukových váčků případně úprava kruhového očního svalu. Díky tomu zmizí "pytle"  pod očima, dochází i k vyhlazení vrásek, evidentní je mnohem mladší vzhled.

Pacient obvykle odchází ještě v den operace domů,  kde ale musí bezpodmínečně po dobu otoků dodržovat klidový režim vleže se zvýšenou polohou hlavy a s přikládáním sterilních chladivých obkladů na oční víčka a elastickou kompresi na noc.

Před operací zdroj: tisková zpráva

Pro krásu i zdraví

Ta samá péče  platí i u horních víček.  Těm obvykle dominují značné kožní nadbytky až převisy a vyklenutí nad vnitřními koutky.  Je tedy nutné podélně rozpoltit kruhový oční sval v místě nad vnitřními koutky.

Tím se otevře cesta k tukovým váčkům zespodu tlačícím a ty pak se pak poměrně snadno odstraní.  Sval se šije velmi jemným, samovstřebatelným vláknem a výsledná malá  jizva je umístěna do přirozené ohybové rýhy víčka.

"Tyto operace lze velmi dobře kombinovat s jinými estetickými výkony na obličeji, především s face-liftingem. Pro pacientky mají význam nejen estetický, ale i funkční, pohyby víček snadnější, svalovina kolem očí je méně zatěžována a je výrazně snížena náchylnost očí k únavě a ke spontánním otokům," uzavírá primář Víšek z kliniky MEDICOM VIP .

Po operaci zdroj: tisková zpráva

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma