Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Když chřipka řádí...

Když chřipka řádí...
zdroj: tisková zpráva

Chřipková epidemie vypukla v plné síle. V momentě, kdy se jí nakazíme, se už nedá dělat nic jiného, než ji vyležet, nicméně existují spolehlivé přírodní prostředky, jak se i tomu bránit.

Cibule a vitamíny

Často se doporučuje echynacea, ať už ve formě tablet či tinktury a je opravdu účinná. Má to jen jeden háček, musí se začít brát už koncem srpna. Vitamín C lze bez rizika užívat dlouhodbě, v denní dávce dva až tři tisíce miligramů, při akutních problémech ji lze nárazově zvýšit na 15 až 20 tisíc miligramů.

Často dochází k zahlenění horních cesty dýchacích, na to, aby se vyčistily,  je ideální  cibulová šťáva s medem. Je dost sladká, takže s ní nemají problémy ani malé děti. Je také třeba přistoupit k úpravě jídelníčku, vyloučit živočišné bílkoviny a sladké pečivo, protože právě ty zahleňují.

Nechat se zmrazit

Pomůže česnek v jakékoli formě, nejlépe je ho ukusovat společně s chlebem,  dále šťáva z grepů, citrónů a pomerančů.  Úplně nejlepší je ale dlouhodobé otužování a sprchování studenou vodou po ránu, které zvyšuje podstatně odolnost organismu.

Sauna je sice také vhodná, ale přináší jedno poměrně velké riziko - chodí do ní totiž mnozí, co již v sobě virus mají a chtějí se ho takto zbavit. Nejen, že se jim to nepovede, ale nakazí i ostatní, teplo je pro viry a bakterie jak dělané.

Mnohem lepší je v tomto směru kryoterapie, léčba extrémním chladem, až minus 140 stupňů. Tato teplota spolehlivě všechny bacily zahubí.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,570 23,750
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma