Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 1°C Oblačno

Jojo - zábava pro všechny!

Jojo - zábava pro všechny!
zdroj: tisková zpráva

VIDEO. Spoustě z nás se při vyslovení slova jojo vybaví dětská plastová, ne příliš kvalitní hračka. Většinou jsme se jí dokázali i přes svou sebevětší neohrabanost na delší dobu zabavit. Nicméně s novodobým yoyem se dnes dají dělat kousky, které mnohy vypadají až neuvěřitelně.

Jojo je hračka ze dvou stejně velkých a těžkých disků (dřevo, plast, kov,…), které jsou spojeny osou. Okolo ní se omotává provázek, na jehož konci je smyčka, na který se navléká prst. Princip jojování je jednoduchý. Spočívá v různě rychlém odvíjení joja a následného využití setrvačnosti k neustálému opakování a navíc různými směry.

Trochu jiné yoyo

Často dochází k záměně dvou různých pojmů. Jojo a yoyo jsou totiž dvě různé hračky. U yoya totiž nejsou disky pevně svázány s provázkem (tzv.string), a tak vznikají další pestré možnosti, jak využít tuhle hračku.

Triků, kterých je možné dosáhnout díky yoyu, je mnoho. Pokud se yoyer účastní některé z tuzemských nebo mezinárodních soutěží, startuje vyhozením yoya z ruky a pak představení ukončuje vrácením ho do té stejné.

Celý článek naleznete na TOJECOOL.CZ.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma