Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Jak vyzrát nad horkem?

Jak vyzrát nad horkem?
zdroj: Tisková zpráva

Přestože se léto řadí mezi nejoblíbenější roční období, pojí se s ním i nepříjemné horko. Proto se vždy hodí mít po ruce několik osvěžujících receptů.

Na horko je rozhodně nejlepší strávit několik minut v chladném bazéně. Ne každý však bazén vlastní a tak je pro něj trávení těchto nesnesitelných veder o to náročnější. Proti vysokým teplotám však můžeme bojovat i jinak.


Osvěžující nápoje

Perfektní osvěžující nápoj, který si zamilují i ti nejmenší. Na přípravu zázvorové limonády se nejčastěji používá zázvorový sirup. Ten je možný zakoupit téměř ve všech kamenných obchodech nebo je možné vytvořit si domácí zázvorový sirup. Aby se uchovalo co největší množství vitamínů, doporučuje se vytvořit zázvorový sirup ze studena. Rozdíl mezi domácí zázvorovou limonádou a kupovaným sirupem ze zázvoru je více než patrný. Do limonády můžete přidat citron, mátu či led a můžete si tak vychutnat limonádu plnou chutí a zdravého zázvorového sirupu.

  • Ledové čaje

Ledové čaje jsou zdlouhavější na přípravu, ale jejich výsledná chuť rozhodně stojí za to. Oslazený čaj je nutné po vylouhování schladit na pokojovou teplotu, teprve poté můžete přidat led. Aby ledový čaj měl výraznější chuť, můžete přidat rozdrcené ovoce s rozmarýnem či mátou.

  • Nealkoholické mojito

Tento nápoj můžete podávat nejenom dospělým, ale jistě si ho zamilují i děti. Příprava je téměř identická s alkoholickou verzí, zda však vynecháte bílý rum. Mojito bude stále dostatečně osvěžující, přestože v něm nebude ani kapka alkoholu. Jestliže vám typické mojito připadá příliš všední, můžete přidat rozdrcené ovoce jako například maliny, ostružiny či jahody.

zeny.tiscali.cz nakliceno zdroj: Tisková zpráva

  • Citronová limonáda

Tento populární americký nápoj se stále častěji objevuje i u nás. Nevýhodou může být vysoká pořizovací cena těchto citrusů v letních měsících, je ale možné citrusy konzervovat pomocí sole tak, aby vydržely do léta. Šťávu z citronů dostatečně oslaďte třtinovým cukrem, kondenzovaným mlékem či medem.

Co se tedy týká vytváření zpětných odkazů, poskytne vám kvalitní linkbuilding naše společnost SEOlight.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,280
USD 23,460 23,640
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma