Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Jak vybrat to nejlepší pyžamo na zimu?

Jak vybrat to nejlepší pyžamo na zimu?
zdroj: Zheleva / Shutterstock.com

Vzhledem k tomu, že spánkem strávíme opravdu velkou část našeho života, je třeba si při něm umět udělat pohodlí. S blížící se zimou bude o to těžší vylézt z vyhřátých peřin. Ovšem pokud si vyberete to pravé pyžamo na zimu, pak už vás zima nebude trápit, přičemž se budete cítit pohodlně a v teple.

Výběr materiálu
Jednou z nejdůležitějších věcí při výběru pyžama je volba vhodného materiálu. U pyžama na zimu nejčastěji chceme, aby bylo měkoučké a teplé. Zároveň je však dobré dát si pozor, jestliže se více potíte. V takovém případě není dobré koupit si pyžamo z umělých vláken, jelikož není schopné odvádět pot.

Bavlna
Namísto toho tak zvolte raději bavlněné pyžamo či pyžamo z bambusových vláken. Jako alergici si pak také dejte kromě materiálu pozor na švy – bezešvé pyžamo bude lepší volbou, jelikož vaše pokožka nebude od švů podrážděna.

Flanel
Jestliže pořád váháte, jak vybrat pyžamo, při zimní variantě se podívejte i na některé z teplejších materiálů. Velmi oblíbenou volbou je flanel. Ten je vyroben z bavlny, přičemž je tkanina zdrsněná. Materiál je tak velmi měkký a poddajný, přičemž skvěle zahřeje a nebude vás nikde tlačit.

Plyš
Kromě flanelu nabízí podobné vlastnosti také plyš. Ten je ještě výrazně měkčí a huňatější, takže zima už vás vůbec nemusí trápit. Na trhu najdete také plyšové noční košile, pokud vás neláká běžné pyžamo. Nejlepší je k němu pořídit pohodlné plyšové ponožky. Mezi další teplé materiály lze zařadit velur a froté, ty nejsou chlupaté, přičemž i tak poskytují dostatek tepla.

Satén
Ačkoliv saténové pyžamo je mnohdy to první, co se vám vybaví pod pojmem sexy pyžamo, pro zimní období není zrovna vhodné. Tento materiál je lehký a chladivý, takže se hodí naopak do teplých letních dní. Materiál pro pyžamo musí být hlavně komfortní, proto je dobré pořídit si jedno, které bude praktické, přičemž pak zbývá spousta možností při nákupu svůdných košilek a podobně.

2. shutterstock_784648423 zdroj: SVP Productions / Shutterstock.com

Střih pyžama
Nelze říct, že by jeden z druhů pyžam byl ten nejlepší. Každý z nás se totiž cítí dobře v něčem jiném, což platí samozřejmě i pro pyžama. Proto můžete na trhu najít různé střihy a provedení. Zatímco někteří preferují klasickou kombinaci kalhot a trička s krátkým či dlouhým rukávem, pro jiné přichází v úvahu pouze noční košile či teplý overal. Výběr je opravdu široký, proto může být oříšek najít to správné pyžamo.

Při výběru se zaměřte hlavně na to, aby pyžamo bylo jednoduché. Neměly by na něm být zbytečné ozdoby jako jsou knoflíky a podobně. Potřebovat pravděpodobně nebudete ani kapsy, takže i těm je dobré se vyhnout. Všechny tyto prvky jsou totiž akorát navíc, přičemž mohou během noci nepříjemně tlačit, což rozhodně nezaručí kvalitní spánek a určitě vám to nevyřeší otázku, jak rychle usnout.

Dámská pyžama
Dámské pyžamo může vypadat různě. Klasikou jsou kalhoty v kombinaci s tričkem, a to v krátké či dlouhé variantě. Ovšem s oblibou jsou nošeny také noční košile, které umožňují ničím nerušený zdravý spánek. Kromě běžných nočních košil jsou samozřejmě dostupné také noční košilky s rafinovaným střihem a krajkami, ty však nebývají pro spánek zrovna pohodlné.

3. shutterstock_1801555540 zdroj: simona pilolla 2 / Shutterstock.com

Pánská pyžama
Pánské pyžamo se stále drží spíše klasiky, kterou jsou kalhoty a tričko. Případně pánské pyžamo krátké – tedy kraťasy a tričko s krátkým rukávem či tílko. Ovšem v nabídce můžete najít také pánské noční košile. Nebojte se vyzkoušet pohodlí, které tento typ pyžama nabízí. Ačkoliv se jedná na první pohled o netradiční volbu, ve výsledku si třeba zamilujete volnost a to, že vás nic netlačí.

Nabídka různých pyžam je opravdu rozmanitá, díky tomu je vždy z čeho vybírat. Najděte ten pravý styl pro sebe, ve kterém se budete cítit pohodlně. Následně už pak stačí jen vybrat si provedení ve své oblíbené barvě či zvolit některý z dostupných motivů.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,190 25,310
USD 23,340 23,520
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma