Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Jak vybrat oblečení, aby zakrylo drobné nedokonalosti těla?

Jak vybrat oblečení, aby zakrylo drobné nedokonalosti těla?
zdroj: ViDI Studio / Shutterstock.com

Módní trh je zaplaven oblečením různých střihů, barev, motivů a vzorů. Chceme-li, aby nám oblečení padlo tzv. na míru a lichotilo naší postavě, je dobré znát pár pravidel, která nám pomohou zvolit ten správný outfit právě pro náš typ postavy. Že nevíte které to jsou? Nevadí. Čtěte dál!

Jak vybrat správnou velikost oblečení?
Alfa a omega správně padnoucího oblečení je vhodně zvolená velikost. Oblečení by nám mělo sedět tzv. na míru. Pro volbu správné velikosti potřebujeme zejména krejčovský metr. Nakupujeme-li online, změříme vždy přesně naše míry a naměřené hodnoty srovnáváme s tabulkami jednotlivých výrobců. Různí světový výrobci mohou mít v číslování drobné nuance, proto porovnávání našich rozměrů 6s tabulkami výrobců nepodceňujte! Ušetříte si tím spoustu času při případných reklamacích.

Jaké barvy, vzory a motivy zvolit, aby to lichotilo naší postavě?
Chceme-li vypadat dokonale, musíme zohlednit i barvu našeho oblečení vzhledem k naší postavě. Móda pro ženy skýtá mnoho možností. Pro dámy s normální či atletickou postavou lze doporučit světlé tóny barev. Slušet jim bude zejména bílá, která se bude letos nosit především v rámci celobílých outfitů. Jak je známo, bílá barva opticky postavu rozšiřuje, proto by se jí měly vyhnout ženy s kypřejšími tvary, popř. by ji měly zařadit jako sekundární barvu svého outfitu. Drobnější postavě budou slušet i velmi módní pastelové odstíny. Dámy tak mohou volit mezi meruňkovými, světle růžovými, pistáciovými či krémovými oděvy. Velké oblíbenosti se těší i sytě červená barva. Ta však opět rozšiřuje a často ji tak volí drobnější dívky či dámy. Ženy s korpulentnější postavou zase ocení spíše tmavší tóny barev. Tmavomodrá, hnědá nebo černá barva bude tou správnou volbou. Tmavé barvy postavu opticky zúží a schovají i nějaké to kilo navíc. Černá barva lze navíc kombinovat s jakkoli barevným oblečením. Máme-li např. faldíky na břiše, můžeme zvolit moderní svetry dámské v černé barvě a vybrat k nim lze světlý odstín kalhot. Co se týče motivů a vzorů, s těmi musíme zacházet velmi opatrně. Drobným ženám a dívkám budou slušet výraznější vzory i motivy. Ženy s pár kily navíc mohou volit motivy a vzory v menších velikostech. Letos budou IN zejména zvířecí motivy a květované vzory. Určitě si tak vybere každá z vás! Neméně trendy jsou i proužky. Svislé pruhy opticky prodlouží a zúží naši postavu, můžeme je tak doporučit nízkým ženám nebo ženám s kypřejšími tvary. Horizontální pruhy naopak postavu rozšiřují. Velmi často je tak volí ženy s drobnou postavou a menším poprsím.

2. shutterstock_1950122359 zdroj: Mix Tape / Shutterstock.com

Jaký střih oblečení vybrat, aby oděvy lichotily naší postavě?
Podíváme-li se blíže na střihy oblečení, můžeme volit z několika variant. K dispozici máme vyštíhlený slim fit střih, který je doporučován ženám s normální či atletickou postavou. Slim fit oblečení postavu opticky zúží a oděvy pak sedí pěkně na tělo. Pro ženy s kypřejší postavou se doporučuje zejména regular fit střih, který je volnější, neobepíná naše tělo a mnoho žen jej označuje i za pohodlnější. V nabídce různých světových značek lze najít i oversize oděvy, které také zakryjí nějaké to kilo navíc. Vždy však záleží především na vás a vašem pocitu při nošení oblečení. I baculka může vypadat výborně v slim fit střihu, padne-li jí zvolený oděv na míru a umí-li jej nosit.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,120 25,240
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma