Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 16°C Polojasno

Jak vybrat mobil pro děti: Tyhle parametry si pohlídejte

Jak vybrat mobil pro děti: Tyhle parametry si pohlídejte
zdroj: 123rf.com

Pořízení mobilu dětem se nevyhnete. Jakmile se dítko dostane do školního věku, z mobilu se stane praktický pomocník. I když současné děti vyrůstají s technologiemi od narození, ideální věk na první mobil je kolem osmi až devíti let. Povídejte se, co by měl mobil pro děti splňovat a jaké parametry si určitě pohlídejte.

Rodičovská kontrola: Hlídejte, k čemu mají děti přístup

Mobilní telefony děti mají v rukách ještě dřív, než se naučí mluvit. Některé věci neovlivníte. Co ale ovlivnit můžete, je přístup k mobilu celkově a k obsahu, který děti na obrazovce uvidí.

Výhodou mají smartphony, na kterých snadno nastavíte, k jakým aplikacím získají děti přístup. A zkontrolujete i dobu strávenou na mobilu. Závislost na mobilu existuje, jmenuje se nomofobie, a propadnout jí je snazší, než se zdá.

Jak ale zabránit nekonečnému scrollování na sociálních sítích? O to se postará rodičovská kontrola, kterou můžete v mobilu nastavit. Omezíte přístup k aplikacím a nastavíte denní limity času, které děti mohou na mobilu strávit.

Místo zakazování jim nastavíte časové hranice na hraní her, používání sociálních sítí a sjíždění videí třeba na YouTube.

Telefony s Androidem nabízí službu Family Link, díky které na mobilu nastavíte i večerku nebo zařízení na dálku zamknete.

Cena telefonu pro děti: Stačí levný mobil?

Při výběru telefonu pro děti vás bude zajímat i cena.

Trh s mobily je tak přesycený, že snadno seženete chytrý telefon i do dvou tisíc.

Například mobilní telefony Xiaomi vás potěší příznivou cenovkou a díky intuitivnímu ovládání s nimi děti zvládnou bez problému psát zprávy, volat i hrát hry.  

Současné levné mobily splňují všechny nároky, které od telefonu čekáte. Mají také slušný foťák včetně přední selfie kamerky.

Některé levné mobily nabízí chytré způsoby odemykání telefonu pomocí biometriky. Máte tak jistotu, že se dětem do telefonu nikdo nedostane, když ho nechají ležet na lavici ve škole.

ew_jakymobilprodeti_zeny.tiscali.cz zdroj: 123rf.com

Velikost a ovladatelnost: Mobil musí padnout do ruky

Mobil by se dětem měl dobře držet, vejít se do kapsy i školního batohu.

Ideální velikost nabízí iPhone SE 2022, který se svou úhlopříčkou 4, 7 palců patří mezi nejmenší mobily na trhu. A i když se řadí mezi levnější „jablečné“ telefony, na dětský mobil je stále drahý.

Menší úhlopříčku seženete také u výrazně levnějších telefonů Xiaomi. Některé modely se displejem vlezou do hranice 6 palců. Taková velikost se v pohodě vejde do kapsy a zprávy napíšete jednou rukou.

Výdrž baterky: Čím vyšší, tím lépe

Pokud pokukujete po kvalitních a dobře do ruky padnoucích smartphonech, mrkněte i na mobilní telefony Samsung.

Jejich A řada nabízí příjemný poměr mezi kvalitou zpracování a cenou. Výsadou této řady je pak také vysoká výdrž baterky.

Kapacita jejich baterií se pohybuje kolem 5 000 mAh. Což zajistí dostatek „šťávy“ pro běžný dvoudenní provoz.

Děti tak nebudou muset neustále řešit nabíjení telefonu nebo se jim mobil nevybije zrovna v tu nejméně vhodnou chvíli.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,240
USD 23,410 23,530
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma