Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Jak přežít porozchodový masakr?

Jak přežít porozchodový masakr?
Rozchod | zdroj: ThinkStock

Máte za sebou krušný rozchod a tak nějak cítíte, že se bojíte usínat sama bez otevřené náruče vašeho partnera? A trápíte se obavou, proč si vlastně holit nohy, když to nikdo neocení? Zkuste pár rad na zahnání smutku a zoufání, které bohužel ke každému "porozchodovému" období zkrátka patří.  

Nákupy nového kousku do šatníku jsou nutností

Je přímo vaší ženskou povinností vystartovat na nákupy. Smyslem je utratit všechny dostupné finanční prostředky (myslete ale na to, že něco jíst do další výplaty taky musíte, proto se nedoporučuje vzít s sebou platební kartu, ale raději si peníze vybrat v hotovosti a kartu nechat doma nebo ji dát na hlídání nejlepší kamarádce). Ať už preferujete velká obchodní centra nebo máte svůj oblíbený menší krámek s oblečením, zdolejte vaši módní mekku v rekordním čase. Zahánění smutku nakupováním je osvědčená metoda, která vám zaručí úspěšnost mise.

Nákupy Nákupy | zdroj: ThinkStock

Nebojte se slz

Nestyďte se za pláč. Plačte klidně v tramvaji, když to na vás přijde. Slzy jsou přirozeným prostředkem jak k uklidnění, tak k projevu bolesti, která je normální! Neposlouchejte řeči o statečnosti a nebrečení. Právě výrazem vaší odvahy a prvním krokem k tomu, abyste byla šťastná sama se sebou, je umět dát průchod slzám. Ovšem dávejte pozor, aby "plačtivé" období nepřesáhlo únosnou mez a vy více než měsíc nestrávila systematickým nakupováním papírových kapesníčků s vůní máty.

Vyražte na výstavu

Nemusíte být zrovna vášnivým znalcem holandské malby z 16. století. Zbavte se předsudku, že ten, kdo neovládá dějiny umění a není dostatečným snobem, tak má výlety za uměním zapovězeny. Vyberte si to, co vás baví! Škála výběru je opravdu široká - přes výstavy fotek mužských aktů, moderního nábytku nebo současného výtvarného umění. Zaměstnáte svůj mozek vizuálním vjemem a do pozadí tak ustoupí smutek z rozchodu.

Kamarádky vždycky ocení váš kulinářský um

Jestli nemáte momentálně náladu jít mezi lidi a schovávat své oteklé oči za sluneční brýle, které stejně nesnášíte, ničemu to nevadí. Hoďte své pozadí do tepláků a sezvěte nejvěrnější kamarádky na večeři. Při vaření přijdete na jiné myšlenky a vložíte energii do konkrétního výsledku. A co když se ten kýžený efekt v podobě gurmánského ráje nedostaví? Nevadí, objednejte si pizzu a užijte si babinec.

Pizza Pizza | zdroj: ThinkStock

Nezapomínejte si také dopřávat nadstandardní péči o své tělo. Tzn. udělejte si čas na horkou vanu, zajděte si na kosmetiku a masáž. Čím lépe se bude cítit vaše tělo, tím rychleji se i rány po rozchodu zacelí! Buďte k sobě láskyplná a znovuzrození vašeho zoceleného "já" se brzo dostaví! 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma