Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 6°C Oblačno

Jak pečuje o svou krásu vévodkyně?

Jak pečuje o svou krásu vévodkyně?
Kate Middleton | zdroj: Getty Images

Když jsem si naplánovala, že napíšu článek na toto téma, netušila jsem, že za pár týdnů bude situace úplně jiná. Princezna Kate Middleton, do té doby známá svou precizností a neměnnou vizáží, ve svém úsilí poněkud polevila. Po porodu syna se na veřejnosti najednou ukazuje sice s dokonalou, předporodní postavou, ale s nevyspalým výrazem ve tváři, šedivými vlasy,odbytou manikúrou, a dokonce zanevřela na svůj ikonický účes.

Vraťme se ale do doby, kdy měla Kate jiné starosti než péči o novorozence. Tehdy totiž chtěla především oslňovat, stát se ikonou jako kdysi Diana a také chtěla přesvědčit prince Williama, aby se s ní po tolika letech vztahu přece jen oženil. Zkrátka potřebovala vypadat nejlépe, jak to jen jde. Jaká byla její cesta?

Kate Middleton má vrásky... ale ze smíchu.
Kate Middleton má vrásky... ale ze smíchu.

Make-up a nehty

Říká se, že jako puberťačka byla za největší ošklivku ve třídě, čemuž se jen stěží věří. Nicméně na druhé straně nemá nic zadarmo: ani postavu, ani husté vlasy nemá úplně od přírody. Jednou z klíčových věcí, na nichž zapracovala, byl make-up, jemuž jako sportovně založená vysokoškolačka dříve neholdovala. Oslovily ji zejména značky, které prosazují přirozený look – Bobbi Brown, Laura Mercier a Lancôme. Zamilovala si hutný make-up v tyčince a pudr od Bobbi Brown, stíny Rockstar od stejné značky, stíny Slate (Bobbi Brown, jak jinak) si vyplňuje obočí a rty si líčí rtěnkou – ano, zase Bobbi Brown – v odstínu Sandwash Pink. Ikonické jsou jejírůžové tváře, které vytváří za pomocí tvářenky Pale Pink od Bobbi Brown a rozjasňovačeShimmerbrick.

Oči si líčí linkou Artliner od Lancôme a řasenkou Hypnôse od stejného výrobce. Případné nedostatky pleti skryje korektorem od Laury Mercier, ve volných dnech používá také tónovací krém této značky. Co se týče nehtů, jejím oblíbeným odstínem laku je Allure od Essie a číslo 28 od Bourjois.

Červené tváře Kate jsou proslulé.
Červené tváře Kate jsou proslulé.

Pleť, vlasy a parfémy

Kate trápí občasné akné a první vrásky, sází na přírodní kosmetiku s peroxidem vodíku od Karin Herzog. Jednou týdně jí kosmetička nanese na pleť masku se včelím jedem Heavenly odDeborah Mitchell. O vlasy Kate doma pečuje sérií Nutritive Thermique od Kérastase. Překvapivý je její výběr parfémů: ve svatební den sáhla po svěží White Gardenia Petals odIlluminium a na běžné nošení si kupuje těžkou orientální vůni Dune od Diora.

Postava

Hlavní je ale pro Kate štíhlá postava, která jí pomáhá vyvarovat se módních faux pas. Proslýchá se, že vévodkyně dodržuje proteinovou, tzv. Dukanovu dietu, která vyžaduje, aby strávník konzumoval jeden den v týdnu výhradně potraviny bohaté na bílkoviny. Jistě má ale Kate štěstí, že ráda sportuje a neholduje sladkému, na druhé straně nikdy neodolá pizze. Dokonce byla viděna, jak nakupuje mraženou pizzu nevalné kvality v supermarketu.

AUTOR: Marie Michlová

Obrázek zdroj: StudentPoint.cz

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma