Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Občasný déšť

Jak nosit a kombinovat košilové šaty?

Jak nosit a kombinovat košilové šaty?
zdroj: Tisková zpráva

Košilové šaty představují vděčný základ šatníku každé ženy. Jsou pohodlné, stylové a lichotí jakémukoliv typu postavy. Navíc si jen stačí pohrát s doplňky a můžete v nich vyrazit na pracovní schůzku, romantickou večeři i do divadla.

Inspirace pánským šatníkem
Košilové šaty vznikly pod rukama Coco Chanel, která se při jejich navrhování inspirovala pánským šatníkem. Vypovídají o tom charakteristické prvky, jako je límeček, zapínání na knoflíky nebo typický košilový střih. To vše dohromady dává vzniknout velmi univerzálnímu oděvu, který lze nosit v podstatě po celý rok a jejž je možné libovolně kombinovat s dalšími módními kousky.

Berte ohled na svůj typ postavy
Již v úvodu článku zaznělo, že košilové šaty sluší každému typu postavy. A skutečně tomu tak je – musíte ale vědět, jaký střih, barvy a vzory lichotí právě vám. Drobné ženy mohou vsadit na trendy oversized model a pomocí pásku zvýraznit svou siluetu. Naopak dámám kypřejších tvarů budou slušet šaty s drobnými vzory, hlubším výstřihem do V a svislými proužky, které opticky zeštíhlují. Pokud chcete skrýt silnější lýtka, sáhněte po šatech v midi či maxi délce.

TIP: Své nové košilové šaty najdete na Heurece. Prohlédněte si širokou nabídku e-shopů, přečtěte si recenze ostatních žen a nakonec si vybrané šaty objednejte z pohodlí domova.

Přepásané, s křivákem nebo přes kalhoty?
Oversized košilové šaty vypadají skvěle přepásané páskem, který vám vykouzlí svůdné ženské křivky. Je-li venku trochu chladněji, šaty rozhodně nemusíte odkládat na dno skříně. Přehoďte si přes ramena džínovou bundu či křivák nebo si pohrajte s vrstvením. Kombinujte košilové šaty s různě dlouhými svetry a vestami nebo kalhotami. Nebojte se volit kontrastní barvy a vzory, jednotlivé vrstvy tak lépe vyniknou.

Doplňky jako třešnička na dortu
V žádném případě nezapomeňte na doplňky – ať už sáhnete po výrazném pásku, botách, nebo kabelce, dejte si záležet na patřičném finálním vyznění. Pokud toužíte po ležérním looku, košilové šaty doplňte stylovou ledvinkou nebo batůžkem a bílými teniskami. Jestliže vás ale čeká romantická večeře nebo návštěva divadla, vsaďte na decentní šperky, psaníčko a lodičky na podpatku.

TIP: Při vybírání doplňků se mějte na pozoru před kousky, které jsou lesklé či zdobené třpytkami, kamínky a flitry. Ty se ke košilovým šatům nehodí a neladí s nimi.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma