Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Oblačno

Jak na obývací pokoj s útulnou atmosférou, který se jen tak neokouká

Jak na obývací pokoj s útulnou atmosférou, který se jen tak neokouká
zdroj: Unsplash.com

Obývací pokoj je místem odpočinku, čerpání energie i společného setkávání, tedy prostorem, kde můžete být nejen s rodinou, ale i sami se sebou. Přečtěte si praktický návod, podle kterého vyšperkujete svůj obývák tak, že v něm bude radost trávit čas.

Rádi poleháváte s laptopem na pohovce nebo raději v rohu postáváte u stojanu s malířským plátnem? Obývací pokoj nabízí nepřeberné množství příležitostí k tomu, abyste do jeho prostředí otiskli sami sebe. Přinášíme vám malého průvodce, který poslouží jako rádce při zařizování obývacího pokoje.

Nebojte se experimentovat
V první řadě si ujasněte, jak se chcete v místnosti cítit. Barvy působí na naši psychiku a vyvolávají různé pocity. Obecně se nedoporučuje dávat do obýváku křiklavé barvy jako například červenou. Ty zemitější, jako je okrová nebo hliněná, svědčí i větším interiérům, jelikož působí uklidňujícím dojmem. Bílá barva je klasika, kterou nic nezkazíte. Při výmalbě berte v potaz i to, jak je pokoj velký a kudy do něj proudí světlo. Zvažte také, jestli zvolíte jen jednu barvu, nebo jich zkombinujete více. Nebojte se experimentovat. Bílý obývací pokoj oživí stěna vymalovaná světle zelenou nebo levandulovou barvou.


Malý pokoj? Důležitý je detail
Vybavit menší obývací pokoj je vždy výzvou. Ještě, než se pustíte do zařizování, pečlivě si promyslete, jaký nábytek vyberete a kam ho umístíte. Vsaďte na multifunkční konstrukce, díky kterým ušetříte místo. Využijte každý prostor, který se vám nabízí. Zkuste úložné boxy zavěšené na stěnách nebo bedýnky, které snadno schováte pod postel nebo stůl. U stísněnějších prostor přemýšlejte prakticky a rozdělte místnost na zóny – pracovní, zábavní a místo k setkávaní. Centrem obývacího pokoje je gauč. Rozkládací sedačka bude tou pravou volbou. Nejen že ušetří místo, ale dobře poslouží i jako lůžko pro hosty. Výběr té správné nepodceňujte a zaměřte se na kvalitu, jakou představují třeba tyto kousky na expedo.cz. Ať už si vyberete zboží v jakékoliv hodnotě, doručení máte zdarma. Chcete objednávat v zahraničí? Bez problému vybírejte z pohodlí domova na Slovensku či Maďarsku na internetových stránkách expedo.sk a expedo.hu.

Drobnosti, na kterých záleží
Abychom se v bytě cítili příjemně, je důležité vytvořit v něm tu správnou atmosféru. Květiny, sošky, fotografie, obrazy a jiné drobnosti jsou sice malými, ale o to důležitějšími prvky. Správné osvětlení dodá pokoji jiskru a za zimních večerů zútulní prostor. Pokud rádi lenošíte v křesle s knihou, pořiďte si stojací lampu na čtení. A nakonec nezapomeňte na deskové hry, se kterými bude během návštěvy o zábavu postaráno.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma