Dnes je úterý 30. dubna 2024., Svátek má Blahoslav
Počasí dnes 22°C Polojasno

Jak kombinovat šperky? Vytvořte nepřehlédnutelný, ale elegantní look

Jak kombinovat šperky? Vytvořte nepřehlédnutelný, ale elegantní look
zdroj: Тимур Конев / Adobestock.com

Bojíte se kombinovat šperky, protože nechcete, aby výsledek působil překombinovaně, nevkusně či dokonce přeplácaně? V případě, že se budete držet následujících pravidel, výsledek bude vždy působit decentně a vy díky tomu budete vypadat stylově.

Kombinace zlata a stříbra se nebojte

Spousta lidí se domnívá, že kombinovat spolu zlaté a stříbrné šperky nelze. Lidé, kteří to tvrdí, to pravděpodobně nikdy nezkoušeli. Jinak by totiž zjistili, že výsledek vypadá skvěle! Experimentujte a kombinujte spolu bílé a růžové zlato, stříbrné elegantní náušnice se zlatými prsteny a zjistěte, jaká variace se vám líbí nejvíce a nebojte se ji hrdě nosit. Kombinace kovů má totiž zelenou!

Čím více, tím lépe

Jakmile se odvážíte kombinovat spolu různé kovy, ponořte se do vrstvení šperků. Noste více než jeden náhrdelník na krku a pohrávejte si s jejich délkami. Když bude každý náhrdelník jinak dlouhý, nehrozí, že se vám při prudkém pohybu do sebe zamotají a každý z nich navíc krásně vynikne.

Kombinovat spolu můžete i náušnice, a to dokonce i v případě, že nemáte více propíchnutých dírek v uchu. Přesně pro tyto případy totiž existují takzvané ear climber” neboli náušnice, jež kopírují tvar vašeho ucha, jednoduše se zapínají a drží na místě.

S čím kombinovat náramky a prsteny?

Nosíte hodinky? Výtečně! Doplňte je několika náramky a vytvořte si svůj osobitý look. Také prsteny noste po více kusech najednou a ozdobte si prsty kousky, které máte rádi. Samozřejmě při tom nezapomínejte na praktičnost. Pracujete-li celý den rukama, masivní prsteny si raději schovejte na speciální příležitosti.

Tip: Nevíte, kde najít náušnice, náramky a další kousky, které vás budou bavit? Na Eppi.cz objevíte šperky, které budete milovat.

Několik rad závěrem

Každý má svůj osobitý styl, ale i přesto je v počátcích nutné strávit nějaký čas jeho zdokonalováním a před odchodem se vždy u zrcadla přesvědčit o tom, že jste s volbu outfitu i šperků maximálně spokojení. Aby byl výsledek vždy dokonalý, dodržujte tato doporučení:

  • Šperky vybírejte až ve chvíli, kdy na sobě máte celý outfit.
  • Výrazné náušnice skvěle vyniknou v kombinaci s jednoduchými a minimalistickými náhrdelníky. Toto platí i obráceně.
  • Chcete-li sáhnout po šperku s výrazným kamenem, doplňte jej o minimalistické šperky. Kámen tak lépe vynikne.
  • Nebojte se porušovat pravidla a vytvořte si své vlastní unikátní kombinace.
  • Luxusní drahé šperky se nehodí k levné bižuterii.

AdobeStock_475033505 zdroj: Pixel-Shot / Adobestock.com

Pusťte se do hrátek se šperky a kombinujte spolu různé délky náhrdelníků, více stylů prstenů a zápěstí si kromě hodinek ozdobte také náramky. Uvidíte, že jakmile se do kombinování a vrstvení šperků jednou ponoříte, nebudete se již chtít vracet k nošení jednoho náramku, jednoho řetízku a minimalistických náušnic.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 30.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,270
USD 23,440 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma