Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Jací muži jsou pro ženy atraktivní?

Jací muži jsou pro ženy atraktivní?
Sexi muž | zdroj: Profimedia

Přemýšleli jste někdy o tom, proč ženy za některými muži běhají jako psi za kostí? My ano. A máme odpovědi!

Co se nám na chlapech líbí? Většinou zaujme poměrně úzký pas, dále pak tělo ve tvaru písmene V a široká ramena. Ideální muž by měl být vyšší, než jsme my. Jeho tvář by měla být souměrná s výranějšími ostrými rysy. Tyto charakteristiky má na svědomí vyšší množství testosteronu. V laboratorních pokusech bylo dokázáno, že právě testosteron má vliv na tmavší barvu kůže.

Co se týče genů, vědci dokázali, že nás přitahují muži s odlišnou DNA. Ženám totiž takoví muži více voní. Tato zajímavost byla dokázána v experimentu, kdy měly ženy nosit trika od různých mužů a rozhodovat se, které z nich jim je nejpříjemnější.

Líbí se nám také muži, kteří přitahují větší počet žen. Na toto téma se zaměřil následující experiment. Ženám byly ukazovány fotografie stejně přitažlivých mužů. Na obrázku byla také vyobrazena žena, která se na ně dívala. Když se žena usmívala, muž byl hodnocen jako atraktivnější než v případě, kdy se tvářila neutrálně.

Další zarážející informací je, že se nám líbí muži, kteří jsou zadaní. I to bylo zkoumáno experimentálně. Ženy opět hodnotily atraktivitu mužů dle fotografie. U každé fotky byl krátký popisek. V případě, že bylo u muže napsáno, že je ženatý nebo že má přítelkyni, byl respondentkami vyhodnocen jako atraktivnější.

AUTOR: Kateřina Schönová

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma