Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 5°C Polojasno

Interiéry v roce 2022: Design, barvy i dekorace

Interiéry v roce 2022: Design, barvy i dekorace
zdroj: Unsplash.com

Chcete svému domovu dodat trochu šmrncu? Inspirujte se barvami populárními v 70. nebo vyzkoušejte moderní 3D dekorace. Podívejte se, co bude letos frčet v interiérovém designu, a zařiďte si trendové bydlení, ze kterého bude všem přecházet zrak.

V předchozích letech nás pandemie většinu času držela zavřené. Naše domovy se tak staly hlavním dějištěm našich životů, místem, kde pracujeme, spíme, odpočíváme. Každý předmět sloužil k nějakému účelu a prolínal se styl s praktičností. Pokud se tedy letos chystáte modernizovat ve větším (a dokonce jste si kvůli tomu sjednali půjčku), podívejte se, jaké budou nejnovější trendy v interiérovém designu.

Ve škále hnědých tónů
Karamelová, čokoládová, velbloudí – odstíny hnědé budou hrát letos prim. Čokoládově hnědá bude z tohoto spektra na výsluní. Nebojte se ji kombinovat s neutrálními barvami, které budou také v kurzu. Barevné experimenty se pro tento rok budou držet přírodních odstínů růžové či terakotové, které budou bezvadně vypadat na zdech. Barvy a vzory 60. a 70. let hlásí návrat, pusťte si je domů i vy.

Umění ve 3D
V roce 2022 designéři předpovídají i vzestup 3D umění. Klasické obrazy, fotky a tapety tak nahradí plastiky vystupující přímo ze zdi. Navíc je zde nekonečně možností, jak 3D umění zakomponovat do interiéru. Od minimalistických a nenápadných geometrických tvarů na chodbě po výrazné a velké dekorace v obýváku, které rozhodně nikdo nepřehlédne.

Místnosti dvojího využití
Obývací prostory se ke své původní roli asi tak rychle nevrátí a nadále budou fungovat rovněž jako pracovna, kuchyně bude sloužit jako konferenční místnost a jídelní stůl bude přetékat pracovními úkoly (tedy v případě, že nedisponujete samostatnou pracovnou). Místnosti tedy budou plnit dvojí funkci. Ta ale nemusí souviset jenom s prací. Co takhle na zdech jídelny udělat sklad vína nebo knihovnu a pracovnu zároveň využít jako domácí fitko? Buďte kreativní a zaměřte se na to, jak může prostor pracovat pro vás.

Technologie, kam se podíváte
Technologické vychytávky s námi už nějaký ten pátek jsou a v roce 2022 nikam nezmizí. Naopak. Přibude nespočet designových technologických kousků, které vám usnadní život. Váš domov bude působit současně a futuristicky najednou, když si pořídíte třeba trendy difuzér, moderního hlasového asistenta nebo nenápadného domácího robota.

Inspirováno cestováním
Letošní rok hlásá také návrat interiérů inspirovaných cestováním. Opatření se pomalu uvolňují a jednotlivé země se opět otevírají turistům. Nebojte se trochu toho cestování a jiné kultury přenést i domů do svého interiéru. Pořiďte si například orientální turecké taburety, divany nebo dekorace. Nechte se inspirovat všude, kam se vydáte, a kousek si vždy odneste domů. Nemluvíme teď ale o tom, abyste svůj domov přeplnili suvenýry. Z cest si můžete přinést také inspiraci tradičním designem dané země, ať už spočívá v detailu nábytku, nebo ve výrazné barevné zdi.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,270
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma