Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

I přes nepříjemný odér jděte do česneku! Zázračně vás postaví na nohy

I přes nepříjemný odér jděte do česneku! Zázračně vás postaví na nohy
Česnek | zdroj: ThinkStock

V době viróz a všemožných bakteriálních onemocnění, která doprovází bolesti v krku a horečky, čím dál méně lidí upřednostňuje léčbu "chemickými" léky. Trend velí návrat ke kořenům a platí to i na poli medicíny. Proto vyzrajte nad virózou přírodní léčbou a nebojte se sáhnout po česneku.

Česnek k nám urazil dalekou cestu až z Mongolska. Už staří Řekové a Římané si byli vědomi jeho kvalit a krmili jím své válečníky. Nejen že se česnek stal součástí snad každé evropské gastronomie a hodí se jak k masům, tak do zeleninových salátů, je také skvělým pomocníkem při zahánění nachlazení a vůbec zvyšuje náš imunitní systém. Pro lidské tělo je téměř nepostradatelným přírodním "léčivem".

Česnek Česnek | zdroj: ThinkStock

Česnek je zdrojem vitamínů A, B a C. Dále je pak bohatý na selen, vápník i jód. Jeho největší síla tkví ve zvyšování obranyschopnosti a pomoci při trávení. Snižuje cholesterol i krevní tlak a je prospěšný také našemu srdci a cévám. Je skvělým bojovníkem proti parazitům ve střevech a působí jako antiseptikum při nachlazení. Spolu s medem a zázvorem zažene nachlazení a dostane vás zpět do formy.

Překonejte obavy z jeho ne všem příjemného aroma, protože jíst česnek se zkrátka vyplatí.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma