Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 9°C Zataženo

Hejma: Víno je takové mléko starců

Hejma: Víno je takové mléko starců
Ondřej Hejma | zdroj: Profimedia

Rozhovor s Ondřejem Hejmou na Hotelu Golf Garni.

Proč Mikulov?

Mikulov je v Praze obestřen pověstí krásného historického města a vynikajícího vína.P odlehli jsme těmto zprávám a přijali pozvání presidenta GC Cardinal a přijeli jako hosté na otevřené mistrovství GC Cardinal v říjnu 2012 do Mikulova. Naše kapela Žlutý pes hrála v předvečer turnaje na svém koncertě v Mikulově a atmosféra byla opravdu rocková. Po povedeném turnaji jsme se také zúčastnili grandiózního večírku na počest pátého výročí GC Cardinal na mikulovském zámku. Musím říci, že pověst Mikulova má přece jen něco do sebe.

Proč víno?

To je jednoduché, protože mám veskrze pozitivní vztah k alkoholickým nápojům a k mému věku se víno tak nějak hodí. Je to takové mléko starců. Taky jsem si ověřil, že vinná kultura – všeobecné rozumění a znalosti o vínu - jsou v Mikulově na poměrně slušné úrovni . Prostě – relativ gut.

Těšil jste se do Mikulova a na své přátele v něm?

Těšit se je silné slovo. Za několik návštěv v Mikulově jsem zde našel několik lidí, kteří mají stejné koníčky jako jáJ…Naše návštěvy v Mikulově ale nejsou pro nás dovolené, ale je to tvrdá práce v plném nasazení a ztráty jsou mnohdy značné. Přesto se do Mikulova rád vracím.

Mikulov je pro Vás tedy hlavně víno?

To ne. Když se blíží člověk k Mikulovu od Brna a mine Pohořelice, najednou se krajina zázračně změní, vzduch prostupuje atmosféra Provance. Panorama Mikulova je kýčovitě krásné a nikdy se neokouká.

www.hotelgolfgarni.cz

Zdroje:
www.hotelgolfgarni.cz

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma