Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Harašení vysokoškoláka 3 aneb jak se (ne)dostat do dalšího ročníku

Harašení vysokoškoláka 3 aneb jak se (ne)dostat do dalšího ročníku
zdroj: tisková zpráva

Tímto článkem vás provedeme celým studentským rokem, ale hlavně - tím, jak se (ne)dostat do dalšího ročníku. A k tomu vám dáme tipy a rady!

Zápis předmětů

Už na začátku roku si zapište povinné předměty a co nejméně těch dalších, abyste měli minimum kreditů. A hlavně se moc nekoukejte, co by se v dalších předmětech učilo. Co kdyby se vám ten předmět zalíbil? Rozvrh hned vypadá lépe, když v něm není skoro nic. Mít volno v úterý, ve středu, ve čtvrtek a pátek. To je sen každého z nás. Navíc budete mít kupu času a naprosto málo učení. Není to super?

Zimní semestr

Snažte se, aby vás učitelé měli v paměti jako lenochy a ty, kteří se nepřipravují do hodin. Zívání povoleno! Nedělejte nic navíc, to by se celá vaše strategie sesypala. Všechno, co půjde, si nechte přesunout do zimního semestru dalšího roku, abyste toho teď nemuseli tolik dělat a stresovat se zkouškami a zápočty. Ve škole moc nepobývejte, abyste se náhodou nespřátelili s někým pilným a cílevědomým. To by byl váš konec! Taky byste se pak učili, pilně dělali domácí úkoly a připravovali se na cvičení a to přece nechcete. Na konci semestru zjišťujte, co všechno vám chybí, a musíte dodělat do zapsaných předmětů, když jste tam nechodili. Předstírejte snahu a zájem. Všem říkejte, jak je vám to hluboce líto, že jste na hodinách nemohli být, protože vám umřel křeček, váš nejmilejší domácí mazlíček, a vy jste to těžce nesli a dělejte, že brečíte steskem ještě teď. Braňte se zuby nehty! A nakonec všem řekněte, jak moc je máte rádi, a že jsou hrozně hodní, že se o vás tak zajímají (ve skutečnosti je ale máte rádi asi tak jako Grinch Vánoce).

Letní semestr

Už jste hrozně unavení z minulého semestru, protože jste napsali jeden referát. Jednoduše vás to moc zmohlo. A toho času, kolik jste tomu věnovali - JEDNU CELOU HODINU! To byla fuška. V tom případě je čas udělat si konečně volno. Trošku si odpočinout, pustit si televizi, zachumlat se pod peřinu. Pokud to není nic pro vás a venku je slunečno a teplo, jděte na koupaliště relaxovat, pusťte si oblíbenou hudbu a k tomu si čtěte, ale rozhodně ne nic z povinné četby! Opalujte se, třeba se s někým i seznámíte. Hlavně zapomeňte na učení. Nic si s sebou neberte, zničili byste si přece záda. To je to, co potřebujete - vypnout.

Zápočty

Abyste získali potřebné kredity, které vám umožní postup do dalšího semestru nebo ročníku, měli byste plnit podmínky, které určují u každého předmětu vyučující. Co takhle je neplnit? Máte zpracovat referát? Vykašlete se na to. K udělení zápočtu musíte mít maximálně dvě absence? Dopřejte si více volna. A nakonec máte odevzdat i seminární práci? Řekněte učiteli, že téma na vás bylo velmi těžké a nedokázali jste ho zpracovat. Navíc jste nikde nenašli žádné knihy ani jiné zdroje, i když jste jich našli desítky. Jednoduše ignorujte všechny požadavky!

Zkoušky

Dostali jste se až ke zkouškám? Ano? Tak to je špatně! Na něco jste asi zapomněli, že? Na motto - Nic nedělat. Příště se snažte méně. Ale když jste to zvládli, vrátit ani reklamovat to nejde. Tady pomůže jediné - neučit se. Když budete mít test, prostě tipujte odpovědi. Když ale budete mít ústní, rozhovoru s učitelem se nevyhnete. Začněte si vylívat srdce, řešit rodinné a osobní problémy, když se na vás bude vyučující nechápavě dívat a zeptá se, co to říkáte, vyděšeně se rozhlédněte kolem sebe a zeptejte se, já nejsem u psychologa? Panikařte, rozhazujte rukama a udělejte ze sebe blázna. Možná vás pošlou do blázince a tutově do dalšího ročníku nepůjdete.

Více naleznete na StudentPoint.cz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,300
USD 23,580 23,760
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma