Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Flamencový král Paco de Lucía dnes vystoupí v pražské Lucerně

Flamencový král Paco de Lucía dnes vystoupí v pražské Lucerně
zdroj: tisková zpráva

VIDEO. Jeden z největších žijících světových hudebníků, fenomenální španělský kytarista Paco de Lucía, se vrací do Prahy.

Na pódiu velkého sálu Lucerny ho doprovodí výjimečná sedmičlenná skupina, v níž vynikají především strhující zpěvák Duquende a virtuózní tanečník Farruco, vnuk největšího romského tanečníka El Farruca, zakladatele legendárního andaluského tanečního rodu.

Letos pětašedesátiletý Paco de Lucía flamenco proslavil po celém světě, aniž by ho zbavil andaluské identity a syrového temperamentu. I ve velkých koncertních síních dokáže navodit intimní, emocemi praskající atmosféru, vystupňovat ji do hraničních mezí smyslnosti a v posluchačích zapálit oheň. Paco de Lucía natočil celou řadu vynikajících desek, mimo jiné s kytaristou Larrym Coryelem nebo pianistou Chickem Coreou.

Koncertní spolupráce s kytarovými velikány - Johnem McLaughlinem a Al Di Meolou - a jejich živá alba patří k vrcholným instrumentálním zážitkům 21. století.Mistrovská kytara Paca de Lucíi zní také v mnoha filmech Carlose Saury, jeho samotného můžeme vidět a slyšet i ve "Vicki Cristina Barcelona" v režii Woodyho Allena. Je držitelem několika čestných doktorátů na prestižních hudebních univerzitách a v rodném městě Algeciras poblíž Cádizu mu místní postavili sochu.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma