Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes -2°C Skoro zataženo

Finalistka MISS České republiky 2008 odjela na soutěž Miss International

Finalistka MISS České republiky 2008 odjela na soutěž Miss International
zdroj: tisková zpráva

Účast v této soutěži nyní představuje mezník kariéry pro Darju Jacukevičovou.

Soutěž MISS České republiky už posloužila mnoha svým účastnicím, a zdaleka nejen vítězkám, jako odrazový můstek k úspěšné kariéře u nás i v zahraničí.  Jedním z příkladů je Darja Jacukevičová. Jako finalistka soutěže MISS České republiky 2008 se umístila na čtvrtém místě. Fakt, že dosáhla pouze na „bramborovou“ medaili v boji o nejpůvabnější Češku loňského roku, ji určitě trápit nemusel, odstartoval totiž její úspěšnou modelingovou dráhu.

Ve středu 11. 11. 2009 přesně v 11:11 hodin se modelka vydala vstříc soutěži Miss International 2009. Tato magická konstelace čísel byla určitě příjemným rozloučením před dlouhou cestu, která skončí až v dalekém Pekingu. Právě tam se 28. 11. 2009 uskuteční slavnostní finálový večer. Obavy z kulturního šoku Darja nemá. V Číně totiž už jednou byla a dokonce ovládá několik základních frází v čínštině. Umí pozdravit, poděkovat, říct, že nerozumí, ale i „miluji tě“. Vzhledem k tomu, že v čínštině neexistuje písmeno „r“, nenechá se zmást oslovením „Daža“.

Účast v této prestižní, mezinárodní soutěži představuje mezník Darjiny kariéry. Konkurenci dívek ze sedmdesáti zemí světa vnímá jako obrovskou výzvu. K její hlavní „výzbroji“ patří večerní šaty od návrhářky Moniky Drápalové. V zavazadle nemohl chybět ani unikátní český národní kroj. Kroj pochází z oblasti moravského Kyjova a vyšívala ho manželka prezidenta Edvarda Beneše.

Dívky se budou v rámci soutěže seznamovat čínskou kulturou a tradicemi, prohlédnou si nejvýznamnější architektonické památky a samozřejmě nebude chybět shopping, na který Darja Jacukevičová zdroj: tisková zpráva se Darja opravdu těší. Na cestě zpátky tedy možná nějaké zavazadlo přibude a případně poslouží jako cena útěchy. Pokud by Darja neuspěla, vrátí se do Prahy 30. 11. 2009.

Také soutěž Miss International, stejně jako MISS České republiky 2009, klade velký důraz na charitativní činnost. Každá ze soutěžících přiváží několik dárků, které symbolizují její domovskou zemi. Česká delegátka zvolila loutku Hurvínka, plyšového krtečka a panenku v českém kroji. Všechny tyto dárky budou věnovány organizaci pro nezaopatřené děti.

Jako talisman dostala Darja od kamarádky malou pletenou panenku se zrzavými vlásky. Doufejme, že jí přinese štěstí a svoji sbírku úspěchů obohatí o další, tentokrát mezinárodní triumf.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,500 23,680
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma