Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Facelifting zastaví stáří

Facelifting zastaví stáří
zdroj: tisková zpráva

O to, být stále krásný a mít mladou pleť, usilovali již staří Egypťané, kteří na ni vynalézali účinné masti a přípravky. Nicméně porazit stáří se jim tak úplně nepovedlo, za to vděčíme až rozvoji plastické chirurgie. Primář kliniky MEDICOM VIP Vlastimil Víšek CSc. prozradí, jak to dokázala...

Fyziologické stárnutí kůže je nevyhnutelné, projevuje se přibližně po čtyřícítce - dobře je to patrné zejména na krku. Stále víc povadá, volněji visí a v obličeji  přibývají vrásky. V tom okamžiku přichází správný čas pro tzv. facelifting, jak se říká této estetické operaci.

Kůže na kopyto

"Ještě před ní je ovšem nezbytné provést důkladné předoperační vyšetření. Pacient si také musí omýt vlasy dezinfekčním mýdlem. Poté přijde ke mě a já si zakreslím jak bude probíhat řez.  Většinou začínám tak 5 cm nad předním okrajem ucha ve vlasech.

Účelem je zpevnit tkáň a odstranit nadbytečnou kůži  - hlavně z dolní poloviny obličeje. Někdy musím u toho odsát i přebytečný tuk, ale jsou i případy, kdy ho na některá místa na naopak přidávám, protože jeho úbytek zapřičiňuje stárnutí". říká na úvod pan primář.

Laicky a mírně drasticky řečeno, probíhá to stejně, jako když obuvník nasazuje kůži na kopyto, prostě se maximálně vypne.  To, co zbude, plastický chirurg odřízne a úplné zbytky, které se nedají odstranit, stáhne do míst za uši.

Tam se sice vytvoří menší jizvy, ale ty zase úspěšně zakryjí vlasy, takže nejsou vůbec vidět.  Často se přitom odstraňuje i tzv. dvojitá brada, která je jedním z dalších typických příznaků stárnutí (ta se tedy kvůli nadbytku tuku vyskytuje i u obézních mladých lidí).

Facelifting podstoupila i Hana Krampolová.

Místo elixíru mládí laser

Facelifting  je velmi často spojen s dalšími úpravami - víček, apod. ale o tom bude řeč v dalších dílech. Nicméně jeden účinný prostředek k němu patří a nelze ho nezmínit - laser.

"Používají se jen ty vysoce výkonné a zároveň bezpečné, jeho prostřednictvím se totiž "spálí" kůže v obličeji.  Tím dojde k vyhlazení vrásek i na místech, kde kůži nemůžeme tak dobře natáhnout".  říká primář Víšek.

Omlazovací efekt je při této kombinaci velice výrazný, o čemž svědčí i fotografie, které nám klinika MEDICOM VIP  (se souhlasem Hany Krampolové, která na nich je) poskytkla.  Závěrem jsem se zeptali pana primáře jak dlouho trvá operace a  rekonvalescence.

"Výkon je prováděn v celkové anestezii, trvá obvykle  2-4 hodiny, většina pacientů byla překvapena relativně malou bolestí - tu můžeme navíc zmírnit podáním anelagetik - spíš měli pocit napětí a tahu na tváři, někdy brnění.

Z estetického hlediska jsou nepříjemné poměrně značné otoky a podlitiny, jimž nelze zabránit. Proto první týden doporučujeme nevycházet a přikládat ledové obklady.

Tak do čtrnácti dnů by ale už měly tyto doprovodné  jevy zmizet, nicméně na výsledný efekt si je třeba počkat tak měsíc, dva.  A rozhodně stojí za to", uzavírá primář Víšek.

Po operaci

 




Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,440 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma