Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Excesy světových topmodelek

Excesy světových topmodelek
Naomi Campbell | zdroj: Redakce

Jsou krásné, slavné, bohaté a jejich vzhled se vyvažuje zlatem. Řeč je o světových top modelkách, které zdobí ta nejprestižnější mola.  Toto pozlátko je ale nebezpečné, kde kdo se v něm utopí a sláva sebou často přináší i osobní krachy a pády. Příběhy modelek můžete sledovat v pořadu stanice CBS Drama Modelky s.r.o.. Své o tom vědí i slavné supermodelky jako Naomi Campbell, Kate Moss či Karen Mulder.  

V srpnu roku 1988 se zcela poprvé v historii objevila modelka tmavé pleti na obálce Vogue, nejvlivnějšího módního magazínu na světě. Z Naomi Campbell se rázem stala múza nejslavnějších módních návrhářů a hvězda nejprestižnějších módních přehlídek. Se vzrůstající slávou však přišly i hvězdné manýry. „Mezi ně patří chození na domluvené schůzky s několikahodinovým zpožděním nebo určování si na poslední chvíli, jaký model bude či nebude na molu předvádět,“ popisují časté prohřešky přehnaně sebevědomých a náladových krásek tvůrci televizního seriálu Modelky, s.r.o. (u nás vysílá CBS Drama), který ukazuje i odvrácenou tvář tohoto jinak blyštivého prostředí.  

Neprofesionální chování se Naomi vymstilo. V roce 1999 skončila její letitá práce  pro luxusní značku Versace. Tehdy se kakaová kráska odmítla spokojit s honorářem 40 000 dolarů za jednu přehlídku, tedy v přepočtu více než tři čtvrtě milionu korun. A klientovi došla trpělivost.

Velice pestrý není pouze její pracovní život, ale i ten soukromý. Léčila se ze závislosti na alkoholu i drogách, musela podstoupit soudem nařízenou léčbu své zuřivosti a absolvovat stovky hodin veřejně prospěšných prací za to, že hodila telefonem po hospodyni, mobilem zaútočila i na svou asistentku a na dva policisty a napadla a zranila novináře. Aktuálně plánuje svatbu a rodinný život se svým partnerem, ruským miliardářem. Ten je ale stále ženatý.

Kokainová princezna

V roce 2005, ve svých 31 letech stála Kate na vrcholu své kariéry. Byla hvězdou přehlídkových mol a reklam a její tvář zářila z titulních stran těch nejprestižnějších módních časopisů.  Téhož roku se ale objevila fotka v bulvárních časopisech, jak si Kate dopřává v hojné míře kokain po boku svého snoubence, rockera Peta Dohertyho. Šokující zpráva prolétla celým světem a Kate takřka ze dne na den přišla o pracovní kontrakty s renomovanými partnery v řádu milionů liber. Značky, kterých byla tváří, nechtěly mít rázem s „kokainovou Kate“ nic společného. Ta se ale vzchopila, rozešla se s Dohertym a nastoupila na protidrogovou léčbu.

kate-moss zdroj: Redakce

Do roka dostala druhou šanci, dveře k předním značkám a návrhářům se jí opět otevřely.  Topmodelka je v současné době provdaná za kytaristu rockové kapely The Kills, Jamieho Hinse, a podle posledních informací prý vyměnila alkoholové večírky za poklidný rodinný život na venkově.  

"Padlý anděl"

Patřila mezi ženy, které v 90. letech vytvořily kult supermodelek. Jakmile se jako mladičká modelka objevila na titulní straně britského magazínu Vogue, stalo se z ní ve světě modelingu velmi žádané zboží. Karen měla možnost pracovat pro značky jako Valentino, Giorgio Armani, Chanel, Gianni Versace či Victoria´s Secret. Se slávou a novým tisíciletím ale přišly i silné deprese. Modelka tehdy osočila několik lidí ze svého okolí z obtěžování a pokusu o znásilnění. Jednalo se o šéfy modelingových agentur. Roku 2001 obvinila Karen z pokusu o znásilnění dokonce i monackého knížete Alberta III. „Psychické potíže nebo sexuální obtěžování nejsou ve světě modelingu výjimečné,“ potvrzují autoři televizního seriálu Modelky, s.r.o. ze CBS Drama.

mulder-karen zdroj: Redakce

Andělsky krásná Karen si prošla psychiatrickou léčebnou. Terapie však nepřinesla zlepšení. V roce 2002 se Karen pokusila o sebevraždu a strávila několik dní v kómatu. O pět let později se konal její velký návrat na výsluní v podobě přehlídky pro značku Christian Dior. Zdálo se, že má excesy již za sebou, ale o dva roky později přišel další pád, tehdy devětatřicetiletá topmodelka skončila za mřížemi.  Podle policie totiž několikrát obtěžovala svou bývalou doktorku z kliniky plastické chirurgie výhružnými telefonáty s násilnickým obsahem. K výhružkám prý vedl exmodelku fakt, že lékařka nechtěla vyhovět její žádosti o další zkrášlující zákrok. V současné době věnuje spoustu času akcím na získání peněz pro dobročinné účely, zejména na pomoc chudým dětem. Pro tyto děti koupila v roce 1995 zámek ve Francii. 

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma